در این رابطه تعداد پیکسلهای با شدت روشنایی l در تصویر و L تعداد سطوح شدت روشنایی در تصویر صاف شده است.
۴-۵ الگوریتم FGFCM
کای[۲۶] و همکارانش در سال ۲۰۰۷ [۴] معیار شباهتی بر اساس اطلاعات تصویر و مکان برای استفاده در الگوریتم خوشهبندی FCM پیشنهاد دادند. معیار شباهت بین دو پیکسل k و r به صورت زیر تعریف گردید:
(۴-۷)
که شباهت مکانی به صورت:
(۴-۸)
و مؤلفه شباهت مربوط به شدت روشنایی تصویر به صورت:
(۴-۹)
تعریف شده اند که در آن (pi,qi)، مختصات مکانی مربوط به پیکسل i بوده و kσ مجذور میانگین فاصله شدت روشنایی پیکسل k و شدت روشنایی همسایگانش است. الگوریتم FGFCM با بهره گرفتن از معیار شباهت جدید که اطلاعات مکانی را نیز در محاسبه شباهت به کار برده بود، برای خوشهبندی پیکسلهای تصویر استفاده گردید.
۴-۶ الگوریتم خوشهبندی فازی مبتنی بر انتخاب بهینه و اطلاعات همسایگی سازگار
این روش توسط ژائو[۲۷] و همکارانش در سال ۲۰۱۴ [۶] مطرح گردید. در الگوریتمهای خوشهبندی فازی، درجه عضویتهای همه داده ها (پیکسلها)، در هر تکرار تغییر مییابد و اگر درجه عضویت پیکسل xi در خوشهای ۰٫۵ باشد، این پیکسل در مرز چندین خوشه واقع می شود و اگر درجه عضویتهای پیکسلی در این تکرار اتفاقی تغییر یابد، پیکسل به اشتباه در یکی از خوشه ها قرار میگیرد. برای حل این مشکل روش خفه کردن درجه عضویتها پیشنهاد گردید. در این روشها تمامی پیکسلهای تصویر بر اساس بزرگترین درجه عضویتشان در خوشه ها مرتب میشوند و سپس تعداد r پیکسل که بزرگترین درجه عضویت را در بین تمامی پیکسلها دارند، انتخاب شده و درجه عضویت آنها در خوشهای که در آن بیشترین عضویت را داشتند، افزایش و در سایر خوشه ها کاهش مییابد. برای هر پیکسل از تصویر، تعداد زیادی پیکسل با پیکربندی همسایگی مشابه با آن پیکسل وجود دارد و در مقایسه با بهره گرفتن از اطلاعات محلی پیکسلها، بهره گیری از پیکسلهایی با ساختار همسایگی مشابه با پیکسل موردنظر، منطقی به نظر میرسد. برای پیکسل i ام اطلاعات مکانی آن به صورت زیر محاسبه می شود:
(۴-۱۰)
Wri شامل پیکسلهای موجود در پنجره r*r به مرکزیت پیکسل i بوده و در حقیقت ، میانگین وزندار مقادیر شدت روشنایی پیکسلهای اطراف پیکسل i میباشد. مقدار وزن wij برابر است با:
(۴-۱۱)