۱۰۰
منبع: مطالعات میدانی نگارنده
میزان رضایت افراد از امکانات و شرایط محله یکی از فاکتورهایی است که در میزان تعلق خاطر افراد به محله تأثیرگذار می باشد. همانطور که جدول زیر نشان می دهد بیشتر افراد ساکن در هر دو محله از امکانات و شرایط محله خود رضایت ندارند. اما نسبت رضایت داشتن به عدم رضایت از محله در سورو ۴۷ به ۵۳ درصد است در صورتی که این نسبت در محله چاهستانیها ۴۰ به ۶۰ درصد است. بنابراین می توان گفت میزان رضایت ساکنین از محله در سورو از چاهستانیها بیشتر است که این موضوع به تنوع کاربری ها و میزان خدمات شهری موجود در محله سورو برمی گردد.
جدول شماره۳۳ : درصد میزان رضایت ساکنین از محله
رضایتمندی از محله
بلی
خیر
جمع
سورو
۴/۴۷
۶/۵۲
۱۰۰
چاهستانیها
۷/۳۶
۳/۶۳
۱۰۰
منبع: مطالعات میدانی نگارنده
۴-۴- مشارکت
مشارکت عنوان فرآیندی است که طی آن گروه های ذینفع در جهت دادن به ابتکارات توسعه و تصمیم گیری ها و منابعی که در زندگی تأثیر دارد مداخله و نظارت دارند(۱۹۹۴, World Bank). مشارکت به عنوان یک مفهوم کلیدی امروزه در کلیه زمینه های اجتماعی، اقتصادی، مدیریتی و … مطرح می شود و توسعه سریع و روزافزون آن، مدیون این حقیقت است که دولتمردان درک کرده اند، گستردگی و پیچیدگی ابعاد زندگی مدرن، فراتر از توانایی ایشان برای شناسایی و غلبه بر آن است. از آنجا که مشارکت در حوزه شهرسازی و طراحی شهری، فرآیندی است که عموم مردم را در ارتباط با تغییرات شهر، دخیل می کند، بنابراین استفاده از آن در تمامی جوانب زندگی شهری به خصوص در امر ساماندهی بافت های فرسوده و نیز سکونتگاه های غیررسمی، یکی از کلیدهای توسعه می باشد (ضرابی و فرید طهرانی، ۱۳۸۸: ۴۰).
۱-۴-۴- سابقه مشارکت
مشارکت به عنوان یک مفهوم کلیدی دارای سه رکن درگیر شدن، یاری دادن و مسئولیت، می باشد( علوی تبار، ۱۳۷۹: ۱۵)، بنابراین برای تعیین میزان مشارکت باید این سه رکن را درنظر گرفت. میزان مشارکت در دو محله سورو و چاهستانیها همانطور که جدول زیر نشان می دهد به طور متوسط ارزیابی شده است، اما ۸/۲۲ درصد از افراد ساکن در محله سورو و ۳/۲۰ درصد از ساکنین محله چاهستانیها میزان مشارکت را زیاد و خیلی زیاد ارزیابی کرده اند که گویای وضعیت بهتر محله سورو نسبت به محله چاهستانیها در امر مشارکت می باشد.
جدول شماره۳۴ : درصد سابقه مشارکت ساکنین
سابقه مشارکت
خیلی زیاد
زیاد
متوسط
کم
جمع
سورو
۳/۵
۵/۱۷