“
۳-۹ فرضیات و مدل تح
۳-۹-۱ فرضیات تحقیق
در عصر مدرن، مزیت رقابتی سازمان ها وابسته به بهره وری منابع انسانی، توسعه سیستم یادگیری و سرمایه فکری است. سرمایه گذاری بر روی دارایی های انسانی سازمان بهره وری پنهان آن را آشکار میسازد و منجر به بهره وری نیروی انسانی میگردد. افزایش بهره وری نیروی انسانی منجر به توسعه تواناییهای مختلف آن ها می شود. بنابرین عملکرد بهینه سازمان بستگی به تلاش های منابع انسانی به منظور توسعه قابلیت های سازمانی کارکنان دارد. عملکرد به عنوان نوعی رفتار یا روش که بر مبنای سازمان ها، گروه ها و افراد عمل میکند در نظر گرفته می شود. به عبارت دیگر، عملکرد رفتار به وسیله شاخص های معینی است که میتواند به صورت مثبت یا منفی برای کارکنان ارزیابی گردد. سیستم چرخش شغلی موجب افزایش بهره وری نیروی انسانی و بهبود عملکرد سازمانی هم در سطح سازمان و هم در سطح فرد به وسیله آموزش چند مهارتی کارکنان می شود. بنابرین اولین فرضیه این تحقیق به صورت زیر بیان میگردد:
فرضیه ۱: یک ارتباط معنادار بین چرخش شغلی و عملکرد کارکنان در اتحادیه صادر کنندگان خشکبار ایران وجود دارد.
همچنین از فرضیات دیگر این تحقیق آن است که چرخش شغلی از طریق دو شاخص آموزش و افزایش خلاقیت و نوآوری نیروی کار موجب بهبود عملکرد نیروی کار میگردد.
بنابرین فرضیات دیگر این تحقیق به صورت زیر بیان میگردد:
فرضیه ۲:یک ارتباط معنادار بین چرخش شغلی و آموزش نیروی کار جهت بهبود عملکرد کارکنان در اتحادیه صادر کنندگان خشکبار ایران وجود دارد.
فرضیه ۳: یک ارتباط معنادار بین چرخش شغلی وافزایش خلاقیت و نوآوری نیروی کار جهت بهبود عملکرد کارکنان در اتحادیه صادر کنندگان خشکبار ایران وجود دارد.
متغیرهای تحقیق شامل: چرخش شغلی و عملکرد به عنوان متغیرهای وابسته و آموزش و افزایش خلاقیت و نوآوری نیروی کار به عنون متغیرهای مستقل میباشند.
۳-۹-۲ مدل مفهومی تحقیق
با توجه به فرضیات ارائه گردیده و متغیرهای مستقل و وابسته تعریف شده، چارچوب کلی این تحقیق در قالب مدل مفهومی زیر ارائه میگردد:
آموزش نیروی کار
افزایش خلاقیت و نوآوری نیروی کار
۳-۱۰ روش تجزیه وتحلیل
بعد از اطمینان از روایی و پایایی پرسش نامه ، ۶۱ پرسش نامه را در میان نمونه توزیع خواهیم کرد وبا استفاده از ابزارهای آمار توصیفی،اطلاعات دموگرافیک و نتایج حاصل را ارائه خواهیم کرد و اقدام به انجام آزمون های آماری برای بررسی فرضیات ارائه شده به منظور پذیرش یا رد آن ها با نرم افزار SPSS می نماییم و نتایج را گزارش خواهیم داد.
برای بررسی نرمال بودن یا نبودن توزیع داده ها، از آزمون کلوگروف-اسمیرنف استفاده می شود و برای بررسی فرضیات در صورت نرمال بودن از آزمون های پارامتری و در صورت نرمال نبودن از آزمون های ناپارامتری استفاده میگردد.
در نهایت با درنظر گرفتن رابطه موجود بین چرخش شغلی مناسب با عملکرد نیروی کار یک مدل نظری را برای جابجایی کارکنان در یک بازه زمانی ارائه میکنیم. مدل چرخش شغلی نهایی در قالب یک الگوی نظری بوده و به نوعی یک چارچوب برای افزایش عملکرد نیروی کار ارائه می شود.
فصل ۴
تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق
۴-۱ مقدمه
در این فصل ابتدا به گزارشی از داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه خواهیم پرداخت و با کمک نمودارها تحلیلی توصیفی از نتایج پرسشنامهها ارائه خواهیم نمود. سپس فرضیه های تحقیق را با بهره گرفتن از پاسخ های داده شده به سوالات با کمک نرم افزار SPSS مورد آزمون قرار خواهیم داد و با بهره گرفتن از نتایج آزمون ها پذیرش یا رد فرضیه های تحقیق و معناداری آماری روابط بین متغیرهای تحقیق را گزارش خواهیم نمود.
۴-۲ مشخصات دموگرافیک پاسخ دهندگان
پیش از بررسی فرضیات تحقیق به کمک داده های جمع آوری شده، اطلاعات دموگرافیک پاسخ دهندگان ارائه میگردد. بر اساس مطالب ارائه شده در فصل قبل تعداد ۶۱ نفر از جامعه کارکنان اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران به صورت تصادفی ساده انتخاب و پرسشنامه توسط آن ها تکمیل گردید. در ادامه اطلاعات دموگرافیک پاسخ دهنده گان شامل سن، تحصیلات و سابقه کاری در قالب جداول و نمودارهایی گزارش شده و فراوانی آن ها محاسبه گردیده است.
جدول ۴-۱ جدول فراوانی سن پاسخ دهندگان
سن(سال) فراوانی درصد فراوانی درصد فراوانی تجمعی کمتر از ۲۵ ۶ ۹٫۸۴ ۹٫۸۴ بین ۲۶ تا ۳۰ ۱۹ ۳۱٫۱۵ ۴۰٫۹۸ بین ۳۱ تا ۳۵ ۲۴ ۳۹٫۳۴ ۸۰٫۳۳ بین ۳۶ تا ۴۰ ۷ ۱۱٫۴۸ ۹۱٫۸۰ بین ۴۱ تا ۴۵ ۳
Related Articles
دانلود پروژه و پایان نامه – خستگی شغلی- قسمت 4
سوتریس ماکریس[۲۳] و همکاران (۲۰۱۳): سوتریس ماکریس و همکاران در سال ۲۰۱۳ اثر تکنیک های چرخش شغلی بر کیفیت محصول نهایی را در مورد محیط های مبتنی بر مونتاژهای انسانی بررسی کرده اند. تنوع محصول بالا قابلیت های انسانی محدود را با افشای آن ها به یک محیط انباشت خستگی بالا و تکرار کار بالا به چالش […]
پایان نامه آماده کارشناسی ارشد – خستگی شغلی- قسمت 3
تعارضات سازمانی نظرسنجی از افراد در زمینه گردش شغلیشان ( پستهای مورد علاقهشان ) ۲-۴ مروری بر تحقیقات پیشین در این بخش به مرور برخی تحقیقات صورت گرفته در زمینه توانمندسازی نیروی انسانی و چرخش شغلی خواهیم پرداخت. این بخش شامل دو قسمت تحقیقات داخلی و تحقیقات خارجی میباشد. ۲-۴-۱ پژوهش های داخلی احمد فولادی […]
مقاله های علمی- دانشگاهی | ۵- تاثیر روابط خانواده بر وضعیت روانی نوجوان- قسمت 2
۳-الگوی سلطه گری ؛ حاکمیت امر و نهی و دستوری عمل کردن در خانواده رایج است . ۴-الگوی مقابله ای ؛ افراد با همدیگر مرتب در مقابله و انتقامجویی هستند . ۵-الگوی کناره گیر ؛ افراد نقش کناره گیری خود را پذیرفنه و رابطه ی بین آن ها خشک و بی روح است . ۶-الگوی نامنسجم ؛ در […]
“