رهبری تحولگرا ← عدالت توزیعی← کیفیت زندگی کاری
۰٫۱۴
رهبری تحولگرا ← کیفیت زندگی کاری ← وابستگی شغلی
۰٫۱۱۲
رهبری تحولگرا ← عدالت تعاملی← کیفیت زندگی کاری ← وابستگی شغلی
۰٫۱۳۷
رهبری تحولگرا ← عدالت توزیعی ← کیفیت زندگی کاری ← وابستگی شغلی
۰٫۰۷۸
۴-۶) تحلیل فرضیه های پژوهش
فرضیه ۱: بین رهبری تحولگرا و کیفیت زندگی کاری کارکنان رابطه مثبت وجود دارد.
با توجه به نتایج حاصله مشاهده میشود که میزان رابطه بین رهبری تحولگرا وکیفیت زندگی کاری کارکنان برابر با ۲۰/۰ است. همچنین سطح معنی بدست آمده کمتر از پنج صدم بوده و این رابطه معنی دار است، لذا فرضیه اول تحقیق تایید میشود.
فرضیه ۲: متغیرهای عدالت توزیعی و عدالت تعاملی در رابطه بین رهبری تحولگرا وکیفیت زندگی کاری نقش میانجی دارند.
با توجه به نتایج حاصل از تحلیل مسیر های غیر مستقیم مشاهده شد که اثر رهبری تحولگرا بر کیفیت زندگی کاری به صورت غیر مستقیم و از طریق عدالت توزیعی و عدالت تعاملی برابر با ۳۸۸/۰ است و سطح معنی داری متناظر نیز کمتر از پنج صدم است و لذا نقش میانجی گری عدالت توزیعی و عدالت تعاملی در دررابطه بین رهبری تحولگرا و کیفیت زندگی پذیرفته میشود.
فرضیه ۳: بین کیفیت زندگی کاری و وابستگی شغلی رابطه مثبت وجود دارد.
با توجه به نتایج حاصله مشاهده میشود که میزان رابطه بین کیفیت زندگی کاری و وابستگی شغلی برابر با ۵۶/۰ است. همچنین سطح معنی بدست آمده کمتر از پنج صدم بوده و این رابطه معنی دار است ، لذا فرضیه سوم تحقیق تایید میشود.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات تحقیق
۵-۱) مقدمه
پس از ارائه یافتههای پژوهش در فصل چهارم، در این فصل به منظور ارائه تصویری کلی از تحقیق، گزارش کوتاهی از هدف، مسئله و یافتههای مربوط به فرضیات پژوهشی ارائه میگردد و سپس در راستای نتایج به دست آمده، پیشنهادهایی برای کاهش تمایل به ترک خدمت کارکنان اداره کل زندانهای استان گیلان ارائه میگردد.
۵-۲) توصیف متغیرهای تحقیق
نتایج حاصل از این تحقیق عبارتند از:
۵-۲-۱) نتایج آمار توصیفی
بر اساس توصیف و تجزیه و تحلیل دادههای جمع آوری شده میتوان گفت:
۱- جنسیت۸/۱۳درصد از پاسخ دهندگان زن و ۸/۸۵ درصد مرد میباشند. همچنین ۴/۰ درصد به این سوال پاسخ نداده اند. بر این اساس، بیشتر پاسخ دهندگان مرد بوده اند.
۲- رشته تحصیلی ۳۶درصد از پاسخ دهندگان مرتبط با شغل و ۸/۶۲ درصد نا مرتبط با شغل میباشند. همچنین۱/۱ درصد به این سوال پاسخ نداده اند؛ بنابراین بیشتر تحصیلات کارکنان با شغل آنها غیر مرتبط میباشد.
۳- میزان تحصیلات۳/۱۵درصد از پاسخ دهندگان زیر دیپلم ،۸/۲۶درصد فوق دیپلم ،۶/۴۵درصد لیسانس و۹/۱۱درصد فوق لیسانس میباشند. همچنین۴/۰درصد به این سوال پاسخ نداده اند؛ و اکثر کارکنان مورد بررسی دارای مدرک لیسانس و بالاتر میباشند.
۴- سابقه کار۷/۱۰ درصد از پاسخ دهندگان زیر۵ سال، ۳/۳۳ درصد بین ۵ تا ۱۰ سال،۱/۳۴ درصد بین ۱۰ تا ۱۵ سال،۱/۱۶ درصد بین ۱۵ تا ۲۰ سال و ۵ درصد بالای ۲۰ سال میباشند. همچنین۸/۰ درصد به این سوال پاسخ نداده اند. بنابراین، اکثر اعضای نمونه بین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه خدمتی دارند.
۵- نوع استخدام ۷/۳۳ درصد از پاسخ دهندگان رسمی، ۲/۲۷ درصد پیمانی، ۳/۱۲ درصد قراردادی،۵/۱۱ درصد شرکتی و ۸/۱۳ درصد انجام کار معین میباشند. همچنین ۵/۱ درصد به این سوال پاسخ نداده اند که نشان دهنده این امر است که بیشتر افراد مورد بررسی، استخدام رسمی میباشند.
۵-۲-۲) توصیف متغیرهای تحقیق
توصیف متغیرهای تحقیق، سازهها و معیارهای آنها به ترتیب زیر است:
۱- متغیررهبری تحولگرا دارای کمترین مقدار۱، بیشترین مقدار۵، میانگین۴۵۸۹/۳، انحراف معیار ۷۶۴۹۳/۰ و واریانس۵۵۸/۰ میباشد که بیشتر از حد مورد انتظار میباشد. اطلاعات مربوط به دیدگاه پاسخ دهندگان در خصوص هر یک از معیارهای اندازه گیری این متغیر به شرح ذیل است:
جدول۵-۱) توصیف معیارهای متغیر رهبری تحولگرا
سوال یا مولفه
میانگین
واریانس
انحراف معیار
مدیر من چشم انداز روشن و مثبتی از آینده ارائه میدهد
۳٫۶۸۶