در پایان میتوان گفت وجود مشکلات زیرساختی و عدم توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی موجب گردیده است که تعداد کثیری از شهروندان جهت تهیه نیازهای اولیه خود از جمله خوراک، پوشاک و مسکن برای خانوادههای خود به سوی شغلهای کاذب و دستفروشی سوق داده شدهاند. از این رو با توجه به مورد مذکور توقع ما از شهرداری کوهدشت برخورد با سد معبرهای مغازهها میباشد دستفروشها پیش کش.
۵-۳ برای حل معضل سدمعبر راهکارهای زیر پیشنهاد داده می شود:
-
- اطلاعرسانیو فرهنگسازی در قالب آموزش همگانی وظایف متقابل شهروندی و شهرگرایی،تذکر، تابلو، بروشور،رسانه های جمعی، صوتی و تصویری مانند ساختن انیمیشن های مختلف در موضوع مطروحه، اعمال سفت وسخت قانون بدون اغماض جهت جلوگیری و به سامان رساندن معضل سدمعبر در این شهرستان.
۲- اطلاع رسانی فتوای مراجع معظم تقلید، درقالبهای متفاوت تبلیغاتی به مردم. درمراسمات به خصوص نماز جمعه.
۳- نشست و برگزاری فصلی مردم و مغازه داران با شهردار وشورای شهر.
۴- نظارت مداوم واجرای قانون با همکاری نیروی انتظامی.
۵- مکان یابی مناسب جهت ایجاد بازارچههای هفتگی و دائم مثل دیگر شهرهای کشور مانند جمعه بازار چهارشنبه بازار یا بازارچههایی که در ایام عید نوروز برپا می شود، البته این بازارها در این شهرستان زیاد جوابگو نیستند و با مشکلات ثانویه مثل ترافیک و عدم دسترسی یا عدم استقبال مواجه میشوند.
۶- ساماندهی و ایجاد فضای مناسب در بیرون شهر (ورودی و خروجی شهرها) برای کارگاههایی که آلودگی صوتی وغیره دارند که خوشبختانه این امر تا حدودی با موفقیت همراه بوده است؛ با ایجاد شهرک های بهسازی پشت بهشت زهرا و نیز شهرک آلاینده های صنعتی فاز ۲(قائم) روبروی بهشت زهرا در روستای اکبرآباد به اجرا درآمده است.
۷- به مغازه دارانی که مشکل سد معبر را ادامه دهند، اخطاریه فرستاده شود و بار سوم قانون در مورد آنها اجرا و محل کسب و کارشان پلمپ شود.
۸- یک نامه بر اساس فتوای مراجع عظمای تقلید مبنی بر گناه تضییع حقوق دیگران و همچنین منع قانونی سد معبر تنظیم شود و در قالب برگه هایی به مغازه داران سطح شهر ابلاغ شود.
با بیان این نکته که سد معبر زشتترین تجاوز به حقوق و آزادی مشروع دیگران است و وجود یک شهر سالم ،زیبا و سامان یافته را آرزو و این به دست نخواهد آمد جز اینکه همه دست به دست هم دهیم به مهر وانشااله مهین و شهر خویش را آباد کنیم .
منابع و مآخذ:
۱-اختیاری، محسن و مختاری محمد،(۱۳۹۳)،هشتاد سال برنامه ریزی در مسیر توسعه ایران،گفتمان الگو،دو ماهنامه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت،شماره ششم.
- ۲ اداره کل هواشناسی استان لرستان www.lorestanmet.ir
- ۳ استانداری استان لرستان،شهر و روستا. www.lorestan news.ir
- ۴ اسدی،ایرج و برک پور،ناصر،(۱۳۸۸): مدیریت و حکمروایی شهری، ناشر: معاونت پژوهشی دانشگاه هنر.
۵- اطلاعات آماری و جغرافیایی استان ،(۱۳۹۳) فرمانداری شهرستان کوهدشت.
-۶اکبرپور،م.)۱۳۸۷(. ارزیابی مشارکتی بهسازی محله ها.مسکن و انقلاب، شماره ۱۲۱.
۷- آمارنامه های اداره پیش بینی و تحقیقات اقلیم شناسی کاربردی استان لرستان(۱۳۹۰).
-۸ آمار و اطلاعات و نقشه های موجود در آرشیو شهرداری کوهدشت(۱۳۹۳).
۹- امینی،ایراندوست(۱۳۹۰). ارزیابی چالشهای مدیریت شهری کوچک اندام از دیدگروههای ذی نفوذ: مقاله پژوهشی،دوره ۱،شماره ۱.
۱۰- باغبانی،م وگنجی،محمد،(۱۳۸۴). مشارکت مردم در ساماندهی محیط کالبدی:گامی به سوی پایداری محیطی.پایان نامه کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه شهید بهشتی.
۱۱- بیاتی،علیرضا،(۱۳۸۸).سیراندیشههای مدیریت شهری در غرب باستان و…(پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه علوم تحقیقات تهران).
۱۲- پاکزاد،ج.(۱۳۸۲).مقالاتی در باب طراحی شهری،نشر ثمین،تهران.
۱۳-پاول،ه،ایچ بلانچارد،ک.(۱۳۷۱). مدیریت رفتار سازمانی،ترجمه قاسم کبیری،جلد سوم،مؤسسه انتشارات جهاد دانشگاهی(ماجد).تهران.صفحه ۲۸.
۱۴- پرهیزکار، اکبر و فیروز بخت ،علی(۱۳۹۰)،چشم انداز مدیریت شهری در ایران با تأکید بر توسعه پایدار شهری، فصلنامه جغرافیایی سرزمین،علمی - پژوهشی،سال هشتم،شماره ۳۲.
۱۵- تقوایی، مسعود، کیومرثی، حسین،(۱۳۹۰).سطح بندی محلات شهری بر اساس میزان بهره مندی از امکانات و خدمات شهری با بهره گیری از تکنیکTOPSIS (مطالعه موردی: محلات شهر آباده)، مجله پژوهش و برنامه ریزی شهری، سال دوم، شماره پنجم.
۱۶- تیموری،کامیاب(۱۳۸۵)،پژوهشی در باب زادگاه من کوهدشت.
۱۷- جعفر پور، ابراهیم،(۱۳۷۱)، اقلیم شناسی،دانشگاه تهران.
۱۸-جوادی،اردشیر(۱۳۸۲).مدیریتشهریدرایران:فرازوفرود.ماهنامه شهرداریها،سال چهارم،شماره۴۷،صفحه ۱۹-۱۵.
۱۹- حافظ نیا، محمد رضا،(۱۳۸۸) ، مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی،انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت).
۲۰- حسن زاده، محمود،شریف زاده، فتاح و کاظمیان غلامرضا.(۱۳۹۳).تحلیل و اولویت بندی آسیبهای اجرایی برنامه های حوزه خدمات شهری(مطالعه موردی:شهرداری تهران)
۲۱- حکمت نیا، ح. موسوی، م،( ۱۳۸۵)، کاربرد جغرافیا با تأکید بر برنامه ریزی شهری و منطقه ای، یزد، انتشارات نوین.
۲۲- داداش پور،هاشم،(۱۳۸۰). مدیریت شهری،اهداف و راهبردها ،ماهنامه تدبیر،سال سیزدهم،شماره ۱۲۰.
۲۳- دفتر جمعیت،نیروی کار و سرشماری (نتایج طرح آمارگیری نیروی کار ؛بهار ۱۳۹۴).
۲۴- دیک،ماین پیتر وان،(۱۹۴۹)- م.مدیریت شهرها در کشورهای در حال توسعه(تئوری و عمل) تألیف ماین پیتر وان دیک؛ترجمه دکتر نوذر قنبری.
۲۵- ربانی،رسول(۱۳۸۱)،جامعه شناسی شهری،اصفهان،انتشارات دانشگاه اصفهان.
۲۶- رضویان،محمدتقی(۱۳۸۱).مدیریت عمران شهری،تهران:انتشارات پیوند نو.
۲۷- رضویان ،محمدتقی،(۱۳۷۵).مدیریت شهری.دانشکده علوم زمین ،گروه جغرافیا،صفحه ۱۲.
۲۸- روئین تن ،حجت اله،(۱۳۹۳). پایگاه تحلیلی خبری کشکان،نظارت شهروندی.
۲۹- زیاری،کرامت اله،(۱۳۷۸).اصول و روش های برنامه ریزی منطقه ای،انتشارات دانشگاه یزد.
۳۰- سعیدنیا،احمد(۱۳۷۹). مدیریت شهری،کتاب سبز شهرداریها،جلدیازدهم،وزارت کشور،مرکز مطالعات برنامه ریزی شهری،تهران:چاپ اول.
۳۱- سمیع زاده،رضا،(۱۳۸۸) .آموزش نرم افزار SPSS ،پارس بوک.
۳۲- سیاوش،امید(۱۳۹۲) . چالش ها و ضرورت های مدیریت جامع شهری :روزنامه مردم سالاری.
۳۳- شیعه،اسماعیل،(۱۳۸۷):شهرداری،دانشنامه مدیریت شهری و روستایی،چاپ اول،سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور،صفحه ۵۴۹-۵۴۶.
۳۴- صرافی،مظفر و عبداللهی مجید(۱۳۸۷)،تحلیل مفهوم شهروندیو ارزیابی جایگاه آن در قوانین :مقررات و مدیریت شهری کشور،پژوهش های جغرافیایی،شماره ۶۳.
۳۵- صرافی،مظفر،(۱۳۷۷)،مبانی برنامه ریزی توسعه منطقه ای ،انتشارات سازمان برنامه و بودجه،چاپ اول،تهران.
۳۶- عباس زاده،محمد(۱۳۸۷).بررسی عوامل موثر بر مشارکت شهروندان در امور شهر(مطالعه موردی:شهر اصفهان).پایان نامه دکترای جامعه شناسی دانشگاه اصفهان.
۳۷- عبدالهی پورحقیقی، ابوالفضل و همکاران(۱۳۹۲).تحلیل پراکنش مکانی خدمات شهری برمبنای خواست مردم(مطالعه موردی شهر استهبان)،مجله جغرافیا و برنامه ریزی محیطی،شماره ۱.
۳۸- علوی تبار،علیرضا ؛ (۱۳۸۲) .مشارکت در اداره امور شهرها ،جلد اول،انتشارات سازمان شهرداری های کشور،تهران.
۳۹- علوی تبار،علیرضا(۱۳۷۹) ،بررسی الگوی مشارکت شهروندان در اداره ی امور شهرها.(تجارب جهانی و ایران)،جلد دوم،تهران:سازمان شهرداریهای کشور.
۴۰- علیزاده،کتایون ،رضوی نژاد،مرتضی و….(۱۳۹۲)،بررسی نقش و مشارکت مردم در اداره امور شهری،نمونه موردی منطقه ۱۰ شهرداری مشهد،فصلنامه مطالعات و برنامه ریزی شهری،سال اول،شماره اول.
۴۱- فقیهی،ابوالحسن و تیمور نژاد کاوه،(۱۳۸۵)،نظام پاسخ گویی در شهرداری تهران:پژوهشی پیرامون چگونگی ارائه خدمات شهری و رضایت شهروندان،فصلنامه مطالعات مدیریت،شماره۵۰.
۴۲- قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران،(۱۳۷۰)سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی،تهران.