خلاقیت سازمانی
۳۴۸
۳۱۳/۱
۰۶۴/۰
آزمونهایی را که بر طبیعی بودن توزیع متغیر در جامعه استوار هستند، آزمونهای پارامتریک گویند. برای استفاده از این روشها پژوهشگر باید مفروضههایی را رعایت کند. برخی از این مفروضهها عبارتند از:
۱) داده های مورد استفاده پیوسته و منظم باشد یا به عبارت دیگر، مقیاس اندازه گیری فاصلهای یا نسبی باشد. بر اساس این فرض، آزمونهای پارامتریک به مقیاس فاصلهای یا نسبی محدود هستند. ۲) متغیر مورد پژوهش در جامعه دارای توزیع طبیعی باشد (دلاور، ۱۳۸۸، صص۴۸۲-۴۸۱). دادههای مورد استفاده در این پژوهش به صورت پیوسته و منظم میباشد. به عبارت دیگر شرط مقیاس اندازه گیری لازم برقرار میباشد. از آنجا که یکی دیگر از شروط استفاده از آزمونهای پارامتریک، نرمال بودن توزیع دادههاست؛ لذا برای بررسی این پیشفرض از آزمون کالموگروف– اسمیرونوف استفاده شده است. هدف از انجام این آزمون این است که مشخص شود آیا داده ها از وضعیت نرمال برخوردارند یا نه.
با توجه به نتایج آزمون کالموگروف- اسمیرونوف در جدول (۴-۶) میتوان اظهار نمود که همه متغیرهای هوش اجتماعی (و زیرمقیاسهای آن)، رفتار شهروندی (و زیرمقیاسهای آن) و خلاقیت سازمانی در نمونه آماری مورد نظر نرمال میباشد؛ زیرا سطح معناداری کلیه مقادیر Z در هر یک بزرگتر از ۰۵/۰ میباشد(۰۵/۰p>). بنابراین نتیجه گرفته میشود که از آزمونهای پارامتری برای تحلیل سؤالها و فرضیههای تحقیق می توان استفاده کرد.
نمودار ۴-۶٫ فراوانی هوش اجتماعی نمونه مورد مطالعه به همراه منحنی نرمال
نمودار ۴-۷٫ فراوانی رفتار شهروندی سازمانی نمونه مورد مطالعه به همراه منحنی نرمال
نمودار ۴-۸٫ فراوانی خلاقیت سازمانی نمونه مورد مطالعه به همراه منحنی نرمال
تجزیه و تحلیل سؤالهای پژوهش:
سؤال اول) وضعیت هوش اجتماعی کارکنان دانشگاه بوعلیسینا همدان چگونه است؟
وضعیت هوش اجتماعی کارکنان دانشگاه بوعلیسینا همدان:
متغیرها
میانگین مشاهده شده
انحراف استاندارد
میانگین آماری[۱۶۱]
مقدار آماره t
درجه آزادی
سطح معناداری
هوش اجتماعی
۹۵/۲
۵۳/۰
۳
۵۰/۱
۳۴۷
۱۳۳/۰
مؤلفه ها
پردازش اطلاعات
۴۹/۳
۷۲/۰