همکاری موثر با سازمان منطقه آزاد کیش برای تدوین یا اصلاح قوانین، مقررات و ضوابط ناظر بر فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در جزیره زیبای کیش
تلاش برای بهبود و گسترش فضای کسب وکار و کارآفرینی در جزیره
حمایت از نهادها و موسسات آموزش دانش و مهارت های فنی و حرفه ای در در جزیره زیبای کیش
برقراری ارتباط با نهادهای تخصصی بین المللی نظیر کنوانسیون بین المللی مناطق آزاد، فدراسیون جهانی مناطق آزاد، آنکتاد، بانک توسعه اسلامی و موارد دیگر
ایجاد زمینه های تاسیس انجمن های سرمایه گزاری مشترک با سایر مناطق آزاد کشور و جهان
تلاش برای جذب و هدایت موسسات و شرکت های صنعتی، بازرگانی و خدماتی ایرانی خارج از کشور بسوی سرمایه گزاری در جزیره زیبای کیش
شناسایی ظرفیت های اقتصادی و تجاری جدید و متناسب با نیازهای جزیره زیبای کیش در افق چشم انداز جزیره و کشور و تلاش برای ایجاد فرصت های سرمایه گزاری جدید
همکاری در جهت تاسیس، تقویت و گسترش نهادها و موسسات مالی و پولی جدید برای تسهیل سرمایه گزاری و نیز برخورداری اعضاء از تسهیلات
بررسی و تحقیق در مورد دیدگاه ها، مشکلات و موانع کسب وکار اعضاء و انعکاس آنها به مقامات مسئول و ارائه پیشنهادهایی برای رفع این مشکلات و موانع
۲-۴- چشم انداز انجمن سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش
انجمن سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش با توجه به اهداف عالیه منطقه آزاد کیش و بررسی کارشناسانه و دقیق خود نسبت به مشکلات و راهکارهای برون رفت این امور و همچنین شناسایی راه کارهای ارتقاء و اعتلای سرمایه گزاری و کارآفرینی در کیش اقدام به تهیه سند چشم انداز یک ساله خود نموده است.
انجمن سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش با توجه به توان بالقوه خویش می بایست با توجه به شرایط موجود طی یک سال آینده:
تبدیل به انجمنی اثر بخش در جهت حفظ منافع و حقوق مشترک کلیه سرمایه گزاران و کارآفرینان جزیره کیش
تبدیل انجمن سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش به نهادی اثرگذار و مهم در عرصه تصمیم سازی و تصمیم گیری در کیش
اعتماد سازی میان سرمایه گزاران نسبت به اهمیت و فعالیت انجمن سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش
هدایت و حمایت سرمایه داران در جهت سرمایه گزاری و ایجاد کارآفرینی در جزیره زیبای کیش
توسعه امکان سرمایه گزاری و پیشرفت همه جانبه امور سرمایه گزاری
ارائه خدمات پشتیبانی، فنی، آموزشی، اطلاعاتی و … به کلیه سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش
معرفی و ارتقاء نقاط قوت و همچنین شناخت و از بین بردن نقاط ضعف و مشکلات مربوطه از طریق تشکیل هسته ها و هیات های تخصصی
هماهنگی و ارتباط میان اعضاء و همچنین هماهنگی و تعامل میان سرمایه گزاران و کارآفرینان کیش با سازما نها و نهادهای مربوطه
تشویق عوامل بخش سرمایه گزاری و کارآفرینان در جزیره کیش به رعایت ظوابط، مقررات و آیین نامه های ملی و منطقه ای
تعامل سازنده و اثرگذار با سازمان منطقه آزاد کیش و شرکت ها و موسسات وابسته
تعامل و همکاری با مراکز آموزشی مستقر در جزیره کیش
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱- مقدمه
در این فصل ابتدا به معرفی روش تحقیق به کار گرفته شده در تحقیق حاضر و جزئیّات مربوط به آن، پرداخته شده و سپس جامعه آماری، نمونه آماری و روش نمونه گیری، ابزار جمع آوری داده، روایی و اعتبار ابزار اندازه گیری و روش تجزیه و تحلیل داده ها مشخص شده و در نهایت معرفی آزمون های مورد استفاده در تحقیق صورت گرفت.
۳-۲- روش تحقیق
تحقیق حاضر، از نظر هدف، کاربردی از نظر روش توصیفی است و یک تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی پیمایشی می باشد. همچنین از آنجایی که نتایج این تحقیق می تواند به طورعملی، مورد استفاده قرار گیرد، یک تحقیق مورد پژوهشی کاربردی می باشد.
به عبارت دیگر پس از جمع آوری داده ها وارد نرم افزار Super Decisions شدند. آنگاه ضمن طبقه بندی آنها، آماره های توصیفی مربوط به داده ها محاسبه شده و در نهایت به منظور تأیید یا رد فرضیات طراحی شده در نحقیق به روش علمی از آزمونهای مناسب استفاده شد.
۳-۳- جامعه آماری
جامعه تحقیق عبارت است از گروهی از افراد یا اشیایی که در خاصیت یا خاصیت های مورد تحقیق مشترک باشند و با اهداف موضوع مرتبط باشند (خلیلی، ۱۳۸۱). همچنین در تعریفی دیگر بیان شده است که جامعه تحقیق، مجموعه حقیقی یا فرضی است که نتایج تحقیق به آن انتقال داده می شود (دلاور، ۱۳۸۴).
جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه سرمایه گذاران و مدیران نهادهای دولتی حاکم بر کیش می باشد. کارشناسان نیز در این پژوهش که شامل هیئت امناء و همچنین اعضای انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش می باشند.
۳-۴- ابزار جمع آوری داده ها
ابزارهای جمعآوری دادهها و اطلاعات در تحقیق حاضر عبارت بودند از: مراجعه به اسناد و مدارک و پرسشنامه.
۳-۵- روش تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات
روش تجزیه و تحلیل داده ها فراوانی و درصد است که بصورت نمودارهای ستونی نمایش داده می شوند. با بهره گرفتن از اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه و مشاهده و با توجه به روش های تحلیل آماری بکار گرفته شده، اطلاعات و داده های مذکور نهایتا در قالب جداول تحلیل SWOT و تحلیل شبکه ای (ANP) برای هر بخش مورد مطالعه دقیق قرار گرفته تا به سؤالات این پژوهش از طریق فرایند برنامه ریزی استراتژیک پاسخ داده شود.
۳-۵-۱- فرایند تحلیل شبکهای (ANP)فازی
فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) یکی از معروفترین فنون تصمیمگیری چند معیاره است که توسط توماس. ال. ساعتی[۷۷] در دهه ۱۹۷۰ ابداع گردید. توانایی در تجزیه و تحلیل یک مسئله تصمیمگیری به یک ساختار ردهای، زیربنای اساسی در استفاده از روش AHP است و لازمه داشتن یک ساختار ردهای این است که ارجحیات ممکن از یک سطح موجود، بستگی به عناصر سطوح پایینتر نداشته و از آنها مستقل باشد. اما سطوح تصمیم همواره از یکدیگر مستقل نیستند و معمولاً با هم در تعاملند. با توجه به این مطلب، AHP ممکن است نتایج نا معتبری به دست دهد. به علّت آنکه روش AHP جامعیت لازم را نداشت ساعتی در سال ۱۹۸۰، روش گسترش یافتهای تحت عنوان فرایند تحلیل شبکهای (ANP) را ارئه نمود. در واقع، اوANP را به عنوان تعمیمی از AHP ارائه کرد. در دنیای واقعی، نمیتوان بسیاری از مسائل تصمیمگیری چندمعیاره را به دلیل وابستگیهای درونی و بیرونی و روابط و تعاملات میان عناصر خوشهها در سطوح تصمیمگیری، به صورت ساختار سلسله مراتبی در نظر گرفت. بنابراینANP با چارچوب جامع و فراگیر میتواند تمامی تعاملات و روابط میان سطوح تصمیمگیری را که تشکیل یک ساختار شبکهای میدهد در نظر بگیرد. در سالهای اخیر، روش ANP به صورت مشروح و مبسوطی در بحث تصمیم گیریهای چند منظوره و برای حل مسائل پیچیده تصمیم گیری مطرح شده است. رویکرد بازخوردیANP، ساختار سلسله مراتبی را با ساختار شبکهای جایگزین کرده است چرا که ساختار سلسله مراتبی با روابط خطی بالا به پایین نمیتواند در مورد سیستمهای پیچیده مناسب باشد. در روش ANP، جای گزینه ها و معیارها میتواند عوض شود یعنی گزینه ها نیز میتوانند به عنوان معیارها مطرح گردند. روش AHP برای حل مسائل در حالت استقلال بین گزینه ها و معیارها و روش ANP برای حل مسائلی که بین گزینه ها یا معیارها وابستگی وجود دارد پیشنهاد شده است. همانطور که AHP بستری را برای ساختارهای سلسله مراتبی با روابط یک سویه فرآهم میآورد ANP نیز روابط پیچیده داخلی بین سطحهای مختلف تصمیم و معیارها را اجازه میدهد. تفاوت ساختاری ANP و AHP به شرح شکل (۱)میباشد:
شکل ۳-۱- تفاوت ساختاری ANP و AHP
شکل (۲) ساختار یک شبکه ANP را نشان میدهد. خوشهها معرف سطوح تصمیمگیریاند و خطوط مستقیم یا کمانها تعاملات میان سطوح تصمیمگیری را نشان میدهند. جهت کمانها وابستگی را مشخص میکند و حلقه ها نیز وابستگی درونی عناصر هر خوشه را نشان میدهند:
شکل ۳-۲- ساختار شبکهای ANP
روشANP نیز به منظور نرخ گذاری و رتبه بندی ترجیحات، از ماتریس مقایسات زوجی استفاده میکند که داده های ورودی آن، اعداد قطعی است. در مواردی که داده های ورودی با ابهام روبرو هستند نمیتوان از این ماتریس استفاده نمود. برای حل این مسئله، محققین مدلی را ارائه نمودند که از روش ANP در محیط فازی بهره میگیرد. تفاوت مدل ارائه شده با روش ANP معمولی، در استخراج اوزان اهمّیت از ماتریس مقایسات زوجی میباشد و سایر گامهای آن با روش ANP معمولی، یکسان است.
ANP فازی از چهار گام اصلی بوجود میآید:
گام اوّل: پایه ریزی مدل و ساخت شبکه
مسأله باید به شکل روشن بیان شده و مانند یک شبکه به یک سیستم عقلایی مجزا شوند. این ساختار شبکهای میتواند توسط تصمیم گیرنده ها در جلسات طوفان مغزی و یا به دیگر روشها تعیین شود.
گام دوّم: ماتریس مقایسات زوجی و بردارهای اولویت
در ANP نیز همانند روش AHP، اهمّیت نسبی زوجهای عناصر تصمیم گیری در هر خوشه، به طور مستقیم از طریق قضاوتهایی با بهره گرفتن از مقایسات زوجی و تحت کنترل معیارهای مربوطه بدست میآید. از تصمیم گیرندگان در مورد یک سری از مقایسات زوجی دو عنصر یا دو خوشه بر حسب درجه اهمّیت شان در معیارهای سطح بالایی مختص آنها پاسخ دریافت میشود. بعلاوه، ارتباطات داخلی بین عناصر یک خوشه نیز باید به طور جفتی مورد آزمون قرار گیرد و تأثیر هر عنصر بر روی عنصر دیگر، توسط یک بردار ویژه نمایش داده شود. بدین ترتیب، با تشکیل ماتریسهای مقایسه زوجی به ازای هر عنصر و سپس محاسبه بردار ویژه متناظر با آن، میزان اهمّیت و همچنین تأثیر عناصر دیگر بر عنصر مورد نظر محاسبه میشود. همانند روش AHP، مقایسات زوجی در ANP نیز در چارچوب یک ماتریس انجام میشود. در روش ANP فازی، اهمّیت نسبی هر جفت از عناصر و ترجیحات تصمیم گیرنده با بهره گرفتن از اعداد فازی مثلثی نشان داده میشود. از طریق مقایسات زوجی، ماتریس قضاوت فازی A΄ شکل میگیرد که ( ) = بیان کننده اهمّیت شاخصه های مقایسه شده میباشد (اهمّیت i نسبت به j).
جهت تعیین بردارهای الویت حاصل از هر ماتریس مقایسه زوجی،روش های مختلفی مانند تحلیل توسعهای، لگاریتم حداقل مجذورات و … وجود دارد که میتوان یکی را جهت انجام محاسبات انتخاب نمود.
راهنمای نگارش پایان نامه درباره تدوین استراتژی بر اساس Swot و فرآیند تحلیل ...