آذرشهر
۴۷
۵۸
۷۹
۸۵
۸۱
۸۰
۸۸
۹۰
۷۱
۵۷
۴۷
۴۴
۴- ۷- روشSWOT
مراحل انجام این فرایند به شرح ذیل میباشد:
۱- ابتدا بر اساس توضیحات ارائه شده در مرحله اول، در هر کدام از جداول ۴ گانه و نهایی شده نقاط قوت و ضعف و فرصت و تهدید، ستون وزن اهمیت (بین صفر تا ۱) و ستون امتیاز وضع موجود (بین ۱ تا ۴) از سوی کارشناسان تکمیل میگردد.سپس در هر سطر از آن ماتریسها، وزنها در امتیاز وضع موجود ضرب شده و ستون امتیاز وزن دار تکمیل میگردد تا اولویت هر کدام از عوامل تعیین گردد.
۲- در ادامه ماتریسهایی استخراج میشود که از دل آنها استراتژیهای SO ، ST ، WO و WTبدست آمده و ماتریس SWOTذیل حاصل گردد. همانطور که ملاحظه میشود، استراتژیهای حاصل از تجزیه و تحلیل SWOTبه چهار گروه تقسیم میشوند:
گروه اول: استراتژیهای SO (Maxi-Max):
این استراتژیها به منظور حداکثر استفاده از قوتهای موجود برای بیشترین استفاده از فرصتهای محیطی طراحی میشوند. به عبارت دیگر این استراتژیها، استراتژیهای خاص رقابتی بوده و از نقاط قوت جهت بهره برداری بهتر از فرصتها استفاده میشود.
گروه دوم: استراتژیهای ST (Maxi-Min):
این استراتژیها به منظور حداکثر استفاده از قوتهای موجود برای حداقل نمودن اثرات تهدیدهای محیط بیرونی طراحی میشوند. به عبارت دیگر این استراتژیها تهدیدها را با بهره گرفتن از نقاط قوت، بی خطر میکند.
گروه سوم: استراتژیهای WO (Mini-Max):
این استراتژیها به منظور حداقل نمودن ضعفهای داخل برای بیشترین استفاده از فرصتهای محیطی طراحی میشوند. به عبارت دیگر در این استراتژیها، از فرصتها، جهت کمرنگ نمودن نقاط ضعف استفاده میشود.
گروه چهارم: استراتژیهای WT (Mini-Min):
این استراتژیها به منظور حداقل نمودن ضعفهای داخل برای حداقل نمودن اثرات تهدیدهای محیط بیرونی طراحی میشوند. به عبارت دیگر این استراتژیها، استراتژیهای بقاپذیری در محیط بوده و جهت به حداقل رساندن نقاط ضعف و اجتناب از تهدیدها استفاده میشود.
جدول(۴-۱۱): استراتژیهایSWOT
عوامل داخلی (IFE)
عوامل بیرونی (EFE)
فهرست نقاط قوت (S)
(Strengths)
(بر حسب اولویت)
……………
……………
فهرست نقاط ضعف (W)
(Weakness)
(بر حسب اولویت)
……………
……………
فهرست فرصتهای بیرونی (O)
(Opportunities)