سیستم مدیریت پروژه بطور کامل در سازمان پیاده سازی و اجرا می گردد.
عوامل کلیدی موفق مدیر پروژه در مدیریت بهتر پروژه ها در سازمان، مشخص می گردد.
پروژه های سازمان از ساختارهای بهتر مدیریت پروژه ها بهره مند می گردد.
عوامل متنوع در تاخیر پروژه ها و یا شکست پروژه ها در سازمان مشخص می گردد.
بهره وری کارکنان و مدیران پروژه ها در سازمان افزایش می یابد.
۳- ۵بهره برداران این پژوهش :
ریاست محترم مرکز تحقیقات کامپیویتری علوم اسلامی، جهت رصد کلیه پروژه ها در کمترین زمان ممکن.
مدیران ارشد مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ( نور – قم )
معاونت نیروی انسانی و بخش مدیریت دانش در معاونت فنی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ( نور – قم )
دفتر مدیریت پروژه مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی( نور – قم)
مدیران پروژه های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی( نور- قم)
پرسنل،کارمندان،مهندسین برنامه نویس و… در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی( نور– قم)
۳-۶ روش تحقیق :
روش تحقیق مجموعه ای از فوائد، ابزارها و راه های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است(خاکی،۱۳۸۶).
نوع تحقیق از نظر هدف تحقیقی کاربردی واز نظر روش، تحقیقی توصیفی و از شاخه ی پیمایشی می باشد و با توجه به بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته در رسته تحقیقات همبستگی نیز می باشد.
خلیل شورینی معتقد است که تحقیق توصیفی به منظور توضیح سیستماتیک، عینی و دقیق وقایع و خصوصیات مورد نظر یا موضوع مورد علاقه صورت می گیرد( خلیل شورینی۱۳۷۵).
۳-۷ جامعه و نمونه آماری
این تحقیق جهت استفاده در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) در شهرستان قم انجام میگیرد ، از آنجایی که جمع آوری اطلاعات از تمامی معاونت ها، بخش ها و واحدهای این سازمان امری بسیار مشکل می باشد، لذا از معاونت های متمرکز چهارگانه بازرگانی و خدمات فرهنگی، اداری و مالی، پژوهشی و فنی و قسمت ریاست، بخصوص دفتر مدیریت پروژه، جهت جمع آوری اطلاعات استفاده میشود. در این پایان نامه فرضیه های تحقیق از طریق آزمون آماری متناسب با سئوالات پرسشنامه ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. لازم به ذکر است که تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری این تحقیق بوسیله نرم افزار SPSS انجام میگیرد.
جامعه آماری در این تحقیق پژوهشگران،کارشناسان و مهندسین برنامه نویس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور- قم) به تعداد ۲۵۰ نفر با مدارج علمی دکترا ،کارشناسی ارشد و کارشناسی که در این صنعت فعالیت می کنند. که با بخش ۲۵۰ پرسشنامه، تعداد ۱۵۳ پرسشنامه قابل بهره برداری نهایی واصل گردید که این تعداد بر اساس نمونه گیری جدول مورگان انتخاب شدند.
پرسشنامه از ۴۰ سوال تشکیل شده که سوالات از مقیاس های نسبی بهره مند هستند و بر اساس طیف لیکرت است و به ترتیب برای گزینه های کاملا مخالفم، مخالفم، نه موافقم نه مخالفم، موافقم و کاملا موافقم ۵،۴،۳،۲،۱ درنظر گرفته شده است.
پرسشنامه برای جمع آوری نظرات پیرامون موضوع تحقیق بشرح ذیل است :
الف- طراحی قسمت جمعیتی
این بخش از پرسشنامه جهت دریافت اطلاعات پیرامون ویژگی های واحد سازمانی، سمت فعلی، آخرین مدرک تحصیلی و سابقه کار در زمینه فناوری اطلاعات است.
ب- طراحی قسمت سئوالات
پرسشنامه پیرامون اهمیت هر یک از عوامل موثر شناسایی شده است.
۳-۸ قلمرو زمانی و مکانی تحقیق:
قلمرو زمانی این پژوهش، مربوط به بازه تابستان تا ابتدای زمستان ۱۳۹۳ در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی( مرکز نور) قم می باشد.
۳-۹ روش جمع آوری داده ها
به دلیل نوع تحقیق و همچنین گستردگی جامعه آماری و به تبع آن پیچیدگی نمونه آماری و برای دسترسی سریع تر به نظرات پرسش شوندگان بهترین روش جمع آوری داد ه ها دراین تحقیق پرسشنامه در نظر گرفته شد.
به منظور دستیابی به نتایج مورد نظر و انجام شایسته روش تحقیق از روش های زیر بهره گرفته شد :
مطالعات کتابخانه ای: جهت تدوین مبانی، تعاریف و مفاهیم نظری از منابع کتابخانه ای استفاده شد که مهمترین و مفیدترین منبع موتورهای جستجو در اینترنت، بانکها و منابع اطلاعاتی و کتابخانه های دانشگاه های کشور بوده است.
تحقیقات میدانی: به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نظر و سنجش متغیرهای تحقیق، از پرسشنامه استفاده شده است.
۳-۱۰ اطلاعات پرسشنامه
اطلاعات مندرج در این پرسشنامه، از طریق بررسی پرسشنامه های سایر محققین داخلی و خارجی در رابطه با موفقیت پروژه و همچنین موفقیت مدیر پروژه تهیه گردیده است. این پرسشنامه بر اساس مقیاس پنج درجه ای طیف لیکرت بود که به ترتیب برای گزینه های کاملا مخلفم، مخالفم، نه موافقم و نه مخالفم، موافقم و کاملا مموافقم، ضرایب ۱و ۲و ۳و ۴و ۵ در نظر گرفته شد.
پرسشنامه طراحی شده برای جمع آوری نظرات پیرامون موضوع تحقیق بشرح ذیل است :
الف- طراحی قسمت جمعیتی
بخشی از پرسشنامه جهت دریافت اطلاعات پیرامون تحصیلات، واحد سازمانی و سابقه کار در مرکز نور
ب- طراحی قسمت سئوالات
پرسشنامه پیرامون اهمیت هر یک از عوامل موثر شناسایی شده.
جدول ۳-۱: دسته بندی سوالات پرسشنامه-عوامل موفقیت مدیر پروژه
سوالات مربوطه در پرسشنامه | عوامل کلیدی عملکرد مدیر پروژه |