ONUshare(n)=ONUshare(n)+BWtotal;
BWtotal=0;
-
- Do step 7 and 8
i=n;
while(i>=2 && BWtotal~=0)
lossi_1=BWreq(i-1)-ONUshare(i-1);
lossi=BWreq(i)-ONUshare(i);
minus=abs(lossi_1-lossi);
if(minus~=0)
if (BWtotal>(minus*((n-i)+1)))
ONUshare(1,i:n)=ONUshare(1,i:n)+minus;
BWtotal=BWtotal-(minus*((n-i)+1));
i=i-1;
else
ONUshare(1,i:n)=ONUshare(1,i:n)+(BWtotal/((n-i)+1));
BWtotal=0;
break;
end
else
i=i-1;
-
- Return
شکل ۳-۴- شبه کد روش پیشنهادی آیرنه
۳-۶- نتیجهگیری
در این فصل پس از بررسی مفهوم بازیهای همکارانه و دو راهکار اصلی شپلی و هستک برای تقسیم دارایی کل میان بازیکنان، با در نظر گرفتن محیط شبکه نوری غیرفعال اترنت به مثابه یک بازی همکارانه و با بهره گرفتن از راهکارهای مطروحه ، دو روش برای تخصیص پهنای باند میان واحدهای شبکه نوری به نامهای دیکه و آیرنه پیشنهاد شده است. در فصل بعدی به ارزیابی پارامترهای کیفیت سرویس این روشها و مقایسه آنها با دو روش موجود IPACT و SARF میپردازیم تا نقاط قوت و ضعف روشهای پیشنهادی را نسبت به روشهای پیشین بسنجیم.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل یافته ها
۴-۱- مقدمه
در جهت اعتبارسنجی روشهای ارائه شده در فصل قبل، در این فصل به شبیهسازی روشهای پیشنهادی با بهره گرفتن از شبیه ساز متلب، تحیل نتایج حاصل از شبیهسازی و ارزیابی پارامترهای کیفیت سرویس میپردازیم. لذا ابتدا مدل شبیهسازی توصیف شده است، مدل ترافیک شبکه مطرح شده است، سپس پارامترهای شبیهسازی و فرمولهای محاسبهی پارامترهای کیفیت سرویس ذکر شدهاند. در نهایت نیز پارامترهای کیفیت سرویس برای روشهای پیشنهادی با روشهای رایج پیشین در جداول و نمودارهایی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتهاند.
۴-۲- توصیف مدل
مطابق شکل ۴-۱ مدل مورد بررسی یک شبکهی دسترسی شامل یک ترمینال خط نوری و واحد شبکه نوری است که با بهره گرفتن از یک شبکهی نوری غیرفعال اترنت به هم متصل شدهاند. مسافت میان کاربران تا واحدها و واحدها تا ترمینال از ۱۰ تا ۲۰ کیلومتر است و از آن جایی که تاخیر انتشار[۱۴۸] در شبکه نوری به ازای هر کیلومتر برابر ۵ میکروثانیه است، براساس مسافت، تاخیر انتشار بین ۵۰ تا ۱۰۰ میکروثانیه است.
شکل ۴-۱- مدل شبکه دسترسی فیبر نوری غیرفعال اترنت [۷]
سرعت انتقال[۱۴۹] داده میان کاربران و واحدها الزاما با سرعت انتقال داده میان واحدها و ترمینال برابر نیست، نرخ انتقال داده[۱۵۰] میان کاربران و واحدها و نرخ انتقال داده میان واحدها و ترمینال است. دنبالهای از بازهی زمانی تخصیص یافته به واحدها به همراه بازهی زمانی محافظ مربوطه، یک دوره[۱۵۱] (دوره سرکشی) نامیده میشود. به بیان دیگر یک دوره برابر فاصلهی زمانی میان دو بازهی زمانی تخصیص داده شده به یک واحد است که با نشان داده میشود.
۴-۳- مولد ترافیک[۱۵۲]
به منظور برآوردن نیازمندیهای کاربران و تامین ضمانتها، مدل شبکه باید به گونهای توسعه داده شود که شامل ویژگیهای بار واقعی شبکه باشد. تحلیل ترافیک عاملی مهم در درک نیازمندیهای و توانمندیهای یک شبکه است. در سالهای اخیر مدلهای ترافیک بیشماری برای درک و تحلیل ویژگیهای ترافیک شبکه ارائه شدهاند.
در این پایاننامه از مدل ترافیک ارائه شده در [۴۲] برای تولید ترافیک خود مشابه[۱۵۳] استفاده شده است. در این روش با توجه به شکل ۴-۲، ترافیک نهایی از تجمیع زیر جریانهای[۱۵۴] متعدد حاصل میشود. در هر واحد شبکه نوری در بازه زمانی روشن[۱۵۵]، هر کاربر شروع به ارسال بستهها به شکل متوالی می کند و در بازه زمانی خاموش[۱۵۶] هیچ بستهای ارسال نمیشود. در این مدل از تابع پرتو[۱۵۷] یا تابع توزیع نمایی[۱۵۸] برای تولید بستههای اترنت به تمام اندازههای ممکن از ۶۴ تا ۱۵۱۸ بایت میتوان استفاده کرد. همچنین میتوان بستههایی با طول ثابت[۱۵۹] تولید نمود. در واقع در این مدل هم میتوان از نرخ بیت ثابت[۱۶۰] و هم نرخ بیت متغیر[۱۶۱] استفاده نمود.
شکل ۴-۲- تولید ترافیک در هر واحد شبکه نوری[۳۸]
۴-۴- پارامترهای شبیهسازی
جدول ۴-۱ پارامترهای مورد استفاده در شبیهسازی را نشان میدهد.
جدول ۴-۱- پارامترهای شبیهسازی
پارامتر |