۹۵/۱
۲۳/۲
۶۰/۱
انحراف استاندارد
** سطح معنی داری: ۰۱/۰ * سطح معنی داری: ۰۵/۰
همانطور که جدول نشان میدهد بجز ارتباط گویه های ۵ با ۹ و ۷ با ۸ بین تمام گویه های پرسشنامه رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد.
نتایج برازش مدل عاملی تاییدی در جدول(۴-۴) آمده است. این مدل بر اساس رویکرد آرزین، ناستر و جونز(۱۹۷۳) ارائه شده است.
جدول(۳-۱۲). نتایج برازش مدل عاملی تاییدی پرسشنامه شادمانی زناشویی
SRMR
AGFI
GFI
RMSEA
df
X2
۰۲۸/۰
۹۸/۰
۹۹/۰
۰۰۰۱/۰
۳۵
۵۵/۲۹
همانطور که جدول نشان میدهد مقدار ریشه خطای میانگین مجذورات برآورد(RMSEA) کمتر از ۰۵/۰ و شاخص نیکویی برازش(GFI) بالاتر از ۹۰/۰ بدست آمده است و نشان میدهد مدل از برازش کافی برخوردار است و با داده ها انطباق دارد و برای این پژوهش کفایت میکند. شکل(۴-۳) مدل و ضرایب مسیر استاندارد را نشان میدهد.
مقادیر T سوبل برای هر مسیر در شکل (۴-۴) آمده است. همانطور که شکل(۴-۴) نشان میدهد تمام مقادیر بالاتر از۹۶/۱ و معنیدار است.
میزان پایایی این پرسشنامه به شیوه همسانی درونی(آلفای کرونباخ) در این پژوهش ۹۴/۰ بدست آمد که برای اهداف پژوهشی و بالینی کفایت میکند.
۳-۵-۲- پرسشنامه رضایتمندی زناشویی انریچ(ENRICH):
این پرسشنامه یک ابزار ۱۱۵ سوالی است که توسط اولسون، فورنیر و دراکمن(۱۹۸۹) ساخته شده و برای ارزیابی زمینه های مشکلزا، یا نقاط قوت رابطه زناشویی بکار میرود. این پرسشنامه از ۱۲ خرده مقیاس تشکیل شده است که عبارتند از:
تحریف آرمانی[۱۱۰](سوالات ۱-۵)، رضایت زناشویی(سوالات ۶-۱۵)، مسائل شخصیتی(سوالات ۱۶-۲۵)، ارتباط(سوالات ۲۶-۳۵)، حل تعارض(سوالات ۳۶-۴۵)، مدیریت مالی(سوالات۴۶-۵۵)، فعالیتهای اوقات فراغت(سوالات ۵۶-۶۵)، رابطه جنسی(سوالات ۶۶- ۷۵)، فرزندپروری(سوالات ۷۶-۸۵)، خانواده و دوستان(سوالات ۸۶-۹۵)، مساوات طلبی(سوالات۹۶-۱۰۵) و جهتگیری مذهبی(سوالات ۱۰۶-۱۱۵).
نمرهگذاری این پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت از خیلی زیاد(نمره۴) تا خیلی کم(نمره۰)، است. فقط در مقابل سوالات ۹۶ تا ۱۰۵ گزینههای همیشه(نمره۴) تا هیچ وقت(نمره۰) قرار دارد.
این پرسشنامه قابلیت تفکیک زوجهای راضی و ناراضی را دارد و همبستگی آن با مقیاس رضایت خانوادگی ۶۰/۰ بدست آمده است که نشان دهنده روایی ملاک و سازه است. پایایی این پرسشنامه به شیوه ضریب آلفای کرونباخ برای عاملهای مذکور، توسط سازندگان آن به ترتیب ۹/۰، ۸۱/۰، ۷۳/۰، ۶۸/۰، ۷۵/۰، ۷۴/۰، ۷۶/۰، ۴۸/۰، ۷۷/۰، ۷۲/۰، ۷۱/۰ بدست آمده است(ثنایی،۱۳۷۹).
در این پژوهش همین مقایر به ترتیب ۸۸/۰ ،۸۳/۰، ۷۹/۰، ۹۱/۰، ۸۴/۰، ۹۰/۰، ۷۶/۰، ۸۴/۰، ۷۹/۰، ۸۷/۰ و ۸۷/۰ بدست آمد.
به منظور بررسی روایی سازهای پرسشنامه سازگاری زناشویی، ارتباط آن با نمره شادمانی زناشویی و نمره رضایتمندی زناشویی با بهره گرفتن از مدل ساختاری بررسی شد.
ماتریس همبستگی نمرات رضایتمندی زناشویی، شادمانی زناشویی و سازگاری زناشویی در جدول(۳-۱۳) آمده است.
جدول(۳-۱۲). ماتریس همبستگی نمرات رضایتمندی زناشویی، شادمانی زناشویی و سازگاری زناشویی
۶
۵
۴
۳
۲
۱