لزوم توجه به خود :
در مصاحبه ای دکتر جوزف کمپبل از لزوم استراحت و آزامش در زندگی مدرن سخن گفته است، وی در ادامه گفته :
آرامش در زندگی هر فردی اهمیت دارد. شما باید یک اتاق داشته باشید، یا یک ساعت و روز، جایی که فازغ از مشکلات روزمره، یا اینکه دوستان شما چگونه افرادی هستند، به چه کسانی بدهکار هستید، از چه کسانی طلب داریدف به استراحت بپردازید و آرامش پیدا کنید. شاید در خلوت خود فکر کنید که خب با این کار که مشکلات حل نمی شوند، اما با گذشت زمان بهبودی حاصل می شود.
در خلوت خود به عبادت بپردازید و با خدای خود راز و نیاز کنید، حتی الامکان به مسجد، کلیسا و امکن زیارتی بروید و استرس را از خمد دور نمایید.
افسردگی حتی باعث می شود که افراد پر تلاش و با ارزش، احساس نوعی بی ارزشی در محل کار خود بکنند، فقط به خاطر نوعی خستگی. اگر در بلند مدت از آنچه انجام می دهیم رضایت نداشته باشیم، سعی و تلاش خود را از دست می دهیم و قادر به ادامه راه نیستیم. اما با راه حل های سازنده و مقابله با استرس، می توانیم از مشکلات بکاهیم و از انجام امور لذت ببریم.
سروکار داشتن با استرس :
اگرچه مشکل خیلی از افراد خورد و خوراک است و رفاه و سعادت را در خوب خوردن می دانند، اما باید ساده تر برخورد کنند. در عوض یک کاسه میوه، کشمش، مغزها، و دیگر خوراکی های مغذی را در دسترس داشته باشند و هز زمان که هوس فست فود یا اسنک کردند از آنها میل کنند. از دیگر کارها برای غلبه بر استرس، خواب و استراحت کافی و فعالیت بدنی می باشند. ورزش به این معنا نیست که حتماً هفته ای سه روز و هر بار یک ساعت به باشگاه بروید. بلکه پیاده روی صبحگاه یا عصر در اطراف خانه خود یا پارک محل بهترین ورزش است که شما را سرحال و پرانرژی می سازد.
زمان برنامه ریزی برای فعالیت بدنی، حتماً آرامش روحی خود را نیز درنظر بگیرید. برخی افراد تا دیر وقت در کلوپ و باشگاه های ورزشی می مانند، با این کار نه تنها آرامشی دریافت نمی کنندف بلکه دچار نوعی دلزدگی و خستگی می گردند. ورزشی را انجام بدهید که دوست دارید. گاهی اوقات با رفتن به ورزشگاه، علاوه بر استرس ناامید هم می شوید. پس پس سعی کنید هر کاری که به نفع شماستف انجام بدهید.
تغییراتی را ایجاد کنید که می دانید از آنها لذت می برید و از عهده آنها برمی آیید.
سرگرمی نیز کلید حل مشکلات است :
مدیتیشن نیز مؤثر است. ساعاتی را به کتاب خواندن اختصاص بدهید. یا به کتاب فروشی و کتابخانه مورد علاقه خود بروید و در سکوت آنجا به مطالعه بپردازید. به بازار بروید و در خرید اجناس لوکس لذت ببرید. در حمام شمعی خوشبو قرار بدهید و دوش بگیرد.
زمان استراحت خود را فراموش نکنید. و در محلی ساکت استراحت کنید. ذهن خود را پاک نمایید. خیلی مواقع آنقدر در همهمه و سر و صدا قرار می گیریم که خودمان هم متوجه نیستیم، فقط در خلوت قرار می گیریم به نعمت سکوت پی می بریم. قبل از خواب یک فنجان چای یا قهوه بدون کافئین بنوشید. به جای تماشای ۲ یا ۳ ساعته تلویزیون، فعالیت شخصی خود را انجام بدهید. به موزه شهر خود بروید، یا هر هفته با همسر خود پیک نیک بروید. به سینما و تئاتر بروید (هر هفته یا هر شب).
اول هر ماه لیستی از کارهایی را که از انجام آنها لذت می برید، تهیه کنید. به شهرهای زیبای اطراف خود بروید و به گردش بپردازید. می توانید آدرس اماکن دیدنی شهرها را در اینترنت جستجو کنید.
اولین قانون زندگی این است که :
در صورت قوی بودن، برای دیگر افراد خوب هستید. به جای اینکه نیاز اطرافیان را مهمتر از نیاز خود بپندارید، بدانید که تنها با سالم و خوشحال بودن، می توان بهترین کار را برای رئیس، دوستان و خانواده خود انجام داد.
چیزی که درست در زمان استرس از آن غفلت می کنیم، به کارگیری تلاش در تمام جنبه های زندگی می باشد. همه ما به هشت ساعت خواب شبانه نیاز داریم. گاهی با خود می گویید خانه ام خیلی نامرتب و کثیف است و فردا فرصت تمیز کردن آن را ندارم، اما فراموش نکنید که برای انجام هر کاری به طور مؤثر باید انرژی و شادابی داشته باشید.
می توانید در جلسات خانوادگی و اجتماعی شرکت کنید، اما با دقت نظر در مباحث شرکت کنید تا استرس شما کاهش یابد. با شرکت در این جلسات می توانیم روی راه حل های مؤثر برای حل مشکلات تمرکز نماییم. باید مثبت و سازنده فکر کنید و خود را دست کم نگرید تا نوعی قدرت برای غلبه براسترس و فشار روانی پیدا کنید. نباید استرس شما را کنترل کند، بلکه شما باید زمام امور را به دست بگیرید و استرس را مهار کنید.
راه شکست فرایند افسردگی روانی، اطلاع از شیوه های پیشگیری از استرس می باشد. اگر بتوان به شیوه ای مؤثر از استرس جلوگیری یا بر آن غلبه کنیم، پیامدهای منفی آن ریشه کن می شوند. جستجوی راه ها مؤثر برای غلبه بر استرس، کلید شکست افسردگی روانی است.
غلبه مؤثر بر استرس :
موارد زیر راه های مؤثر برای غلبه بر تنش در زندگی می باشند :
دلیل و چگونگی احساسات شخصی خود را بشناسید؛
بدانید چه موقع دچار استرس می شوید؛
فقط کاری را که از عهده آن برمی آیید، انجام بدهید؛
به فعالیت بدنی و تغذیه خود توجه کافی مبذول بدارید؛
اگر به کمک نیاز دارید، دیگران را با خبر کنید؛
اگر خسته هستید، حتماً استراحت کنید؛
مهارت های شغلی خود را ترفیع نمایید؛
اهداف کلی خود را به جزء تبدیل کنید. چرا که با انجام هدف جزئی احساس پیشرفت و ترقی می کنید، و نیاز نیست که منتظر انجام یک هدف طولانی مدت بمانید.
یک زندگی فعال را خارج از محل کار خود خلق کنید؛
آنچه را که به دست می آورید، بپذیرید؛
احساس برد کنید؛
در دیگران نیز انگیزه ایجاد نمایید؛
به توصیه مفید دیگران توجه کنید؛
مثبت بیاندیشید؛
توازن، توازن، توازن را یاد بگیرید؛
منابع مفید برای غلبه بر استرس؛
فـصل سـوم
روش تـحقـیـق
روش انجام پژوهش : روش انجام پژوهش در این تحقیق علی مقایسه ای می باشد در مقایسه با پژوهش تجربی که در آن اطلاعات و نتایج مورد نظر تحت شرایط جاری و کنترل شده ای بدست می آید در روش علی پژوهشکده دنبال کشف و بررسی روابط بین عوامل و شرایط خاص یا نوعی رفتار که قبلاً وجود داشته یا رخ داده از طریق مطالعه نتایج حاصل از آنهاست ه عبارت دیگر پژوهشکده در پی بررسی امکان وجود روابط علت و معلولی از طریق مشاهده و مطالعه نتایج موجود و زمینه قبلی آنها به امید یافتن علت وقوع پدیده یا عمل است.
ویژگیهای تحقیق علی – بررسی علل پس از وقوع انهاست در این تحقیق اطلاعات لازم جهت بررسی علل وقوع یک حادثه هنگامی جمع آوری می شود که در آن حادثه ای رخ داده است و بنابراین پژوهشگر هیچ گونه دخالتی در بروز آن حادثه نداشته است در این صورت او یک یا چند اثر را انتخاب کرده و ب مطالعه زمینه و شرایط قبلی درصدد جستجوی علل یا روابطی برای وقوع آن حادثه است.
جامعه و نمونه پژوهش و چگونگی انتخاب نمونه : جامعه مورد مطالعه در این پژوهش کلید معلمین شهرستان ابهر است و افراد نمونه در این پژوهش شامل ۳۰ نفر می باشد که از طریق نمونه گیری خوشه ای مدارس-ف حضرت معصومه، ایران و الزهراء بصورت تصادفی جهت پاسخ دهی به پرسشنامه انتخاب شده اند.
ابزار اندازه گیری و جمع آوری اطلاعات :
برای اندازه گیری میزان رضایت شغلی از پرسشنامه رضایت شغلی و برای اندازه گیری میزان افسردگی از آزمون بک beak استفاده می شود.
روش های آماری جهت تجزیه و تحلیل داده ها:
برای تجزیه و تحلیل آماری از روش های آمار توصیفی مثل میانگین و فروانی درصدی و نمودارها جهت مقایسه میزان افسردگی در گروه از آزمون t استیودنت استفاده شده است.
معرفی تست افسردگی :
تست افسردگی بک در سال ۱۹۶۶ تهیه گردیده است که بر نشانه های عاطفی، بدنی، شناختی و رفتاری افسردگی تأکید می ورزد علاوه بر استفاده بالینی آن به ذلیل ارزیابی سریع سطح افسردگی این تست در حد مورد استفاده واق می شود و می توان گفت یکی از پراستفاده ترین وسایل انداز گیری ختلالات روانی است و هدف بک از ایجاد آزمون دستیابی به بک سیستم عینی و شخصیتی بوده.
این پرسشنامه شامل ۲۱ گروه از علائم افسردگی است که هر گروه از ۴ ا ۵ مورد تشکیل شده است. آزمون بک برای افردی که بالاتر از ۱۳ سال و دارای سوا و خوندن و نوشتن در سطح پایین مقدور می باشد این تست به عنوان آزمون خود سنج مورد استفاده قرار می گیرد آزمودنی باید جمله ای هر گروه را به دقت و به ترتیب ضعیفترین تا شدیدترین میزان اختال در آن جنبه را مورد سنجش قرار می دهد آزمودنی در هر جنبه می تواند نمده ای
فصل چهار م
تجـزیه و تحلیـل داده هـا
بین (۰ - ۳) بگیرد که صفر نشانۀ عدم افسردگی و ۳ فسردگی و ۳ نشان دهندۀ شدت افسردگی در این جنبه می باشد.
XY | Y2 |