خیلی زیاد
۰
۰
کل
۱۷۲
۱۰۰
ماخذ : مطالعات میدانی ، ۱۳۹۲
شکل ۴-۷۵- میزان تاثیر تهیه طرح هادی در کاهش تخریب و فرسایش خاک
فصل پنجم
آزمون فرضیه ها ، نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱- آزمون فرضیه ها
با گذشت زمان از آغاز اجرای طرح های هادی در نواحی روستایی کشور و مصرف هزینه های زیاد در مراحل مختلف تهیه و اجرای آن ، شاهد اثرات گوناگونی در جنبه های مختلف کیفیت زندگی بوده ایم که این آثار بنا به میزان اجرای طرح و ناحیه جغرافیایی مورد مطالعه ، احساس مسئولیت مدیران روستایی و روستاییان می تواند در جنبه های اجتماعی ، اقتصادی ، کالبدی و محیطی نمایان گردد و در نهایت سبب توسعه مناطق روستایی و جذب جمعیت شود . چه بسا با توسعه روستاهای کشور می توان بار مضاعف زندگی شهرنشینی را کاست و با مهاجرت معکوس روستاییان و جذب نیروی فعال و خلاق موجبات توسعه مناطق روستایی را فراهم کرد .
عدم اجرای طرح هادی و یا اجرای ناقص آن ، که می تواند به دلایل مختلفی از جمله نداشتن بودجه کافی و یا نارضایتی اهالی روستا و عدم مشارکت آنها رخ دهد ، بر کیفیت زندگی در روستا اثر مثبتی نخواهد گذاشت . در طول این تحقیق سعی شده تصویری از روستاهای مورد مطالعه در بخش مرکزی شهرستان رشت در ذهنمان مهیا گردد تا به کمک آن بتوانیم در مورد این امر قضاوت کنیم . البته کاستی های بسیاری در اجرای طرح هادی در روستاهای مورد مطالعه دیده شده که اگر شناسایی و رفع گردد کمک زیادی در بهبود کیفیت زندگی خواهد نمود.
در این فصل از آزمون های آماری که به وسیله آمار و ارقام به قضاوت فرضیه هایمان می پردازد ، صحبت کرده و با متد تئوریک درصدد شناسایی عوامل قبول و یا رد آنها خواهیم گشت .
فرضیه اول : اجرای طرح هادی بر بهبود کیفیت زندگی در روستاهای بخش مرکزی شهرستان رشت موثر بوده است .
از آنجاییکه اثبات این فرضیه هدف کلی تحقیق است ، برای اثبات این فرضیه از آمار توصیفی و همچنین آزمون t استفاده می گردد که در هر دو مورد از مقایسه میانگین نمونه و جامعه استفاده می گردد .
یافته های توصیفی :
جهت بررسی توصیفی اثرات اجرای طرح هادی بر قلمروهای مختلف کیفیت زندگی میانگین هر یک از گزینه های شاخص های مختلف را بدست می آوریم به عنوان مثال قصد داریم بگوییم بین شاخص های اجتماعی و بر طبق اطلاعات جمع آوری شده ، کدام عامل موثرتر است :
شاخص های اجتماعی :
با توجه به میانگین ۱۰ پرسش مربوط به شاخص های اجتماعی درمی یابیم اجرای طرح هادی بر مشارکت در عمران روستایی با میانگین ۳۱/۳ و در احساس امنیت فردی در برابر سوانح طبیعی (سیل و زلزله) با میانگین ۰۳/۳ و تمایل به ماندن در روستا با میانگین ۳/۳ بیشترین تاثیر و در ایجاد نهادهای محلی با میانگین ۳/۱ کمترین تاثیر را داشته است .
جدول ۵-۱- میانگین گزینه های شاخص اجتماعی
متغیرها
میانگین
انحراف معیار
مشارکت در عمران روستایی
۳٫۳۱
۰٫۷۹
تقویت نهادهای محلی
۱٫۴
۰٫۶۹
ایجاد نهادهای محلی جدید