۸/۱۱-
ناپایدار
۳
۳
۳۶/۲۱
پایدار
۴-۵-۴ رتبه بندی مناطق در عامل کالبدی- اقتصادی
شاخص های بارگذاری شده در این عامل سه شاخص درصد کاربری درمانی، ضریب اشتغال و نرخ بیکاری است. برابر بررسی های صورت گرفته منطقه سه به عنوان منطقه پایدارمعرفی می شود. مطابق جدول شماره (۴-۵) منطقه سه با عدد ۹/۲۰ به عنوان منطقه پایدار، منطقه یک با عدد ۱۰- منطقه نیمه پایدار و منطقه دو با عدد ۶/۱۰- منطقه ناپایدار شناخته شده است.
منطقه دو که در مرکز شهر واقع شده است به دلیل انباشتگی های مسکونی و سکونت اقشار کم درآمد از فرصت های شغلی کمتر نسبت به حومه ی شهر برخوردار بوده است به طوری که هر چه قدر از مرکز شهر به طرف پیرامون یا حومه حرکت کنیم شدت پایداری در آن منطقه افزایش می یابد. این شدت در پیرامون شهر که به طرف غرب و جنوب غرب را در بر می گیرد بیشتر می شود و به طرف شمال و جنوب شرق از شدت پایداری کاسته می شود. شکل گیری منطقه سه شهر یزد به دنبال اشباع زیر ساخت های شهری در مرکز به طرف غرب و جنوب بوده است. در واقع این منطقه به عنوان بالای شهر و مناطق مخالف جهت آن پایین شهر محسوب می شوند.
جدول شماره (۴-۵): رتبه بندی مناطق در عامل کالبدی- اقتصادی
ردیف
نام منطقه
اسکور عامل
میزان پایداری
۱
۱
۱۰-
نیمه پایدار
۲
۲
۶/۱۰-
ناپایدار
۳
۳
۹/۲۰
پایدار
۴-۵-۵ رتبه بندی مناطق در عامل درمانی
در این عامل دو شاخص تعداد پزشکان عمومی و متخصص در ده هزار نفر بارگذاری شده است. برابر بررسی های صورت گرفته منطقه دو با عدد ۸/۵ به عنوان منطقه پایدار ، منطقه سه با عدد ۲- منطقه نیمه پایدار و منطقه یک با عدد ۴/۴- به عنوان منطقه ناپایدار شناخته شده است.
منطقه دو که مرکز شهر نیز شامل می شود به دلیل تمرکز ساختمان های پزشکان و دسترسی مناسب این منطقه برای اکثریت شهروندان توانسته است جایگاه مناسبی را در این عامل به لحاظ پایداری پیدا کند. در منطقه یک که گروه های کم درآمد شهر ساکن هستند پزشک اندکی در این منطقه برای معالجه بیماران استقرار یافته اند. منطقه سه که در شاخص های دیگر وضعیت مناسبی دارند به علت دسترسی نامناسب شهروندان به این منطقه و بالا بودن هزینه های دسترسی، مطب پزشکان به صورت قابل ملاحظه ای دیده نمی شود. همواره این عامل سبب گردید این منطقه در برخورداری از این شاخص در مرتبه پایینی قرار بگیرد. در واقع منطقه ای در این عامل پایدار است که نقش مرکزیت را در شهر داراست. اهمیت بالای این عامل ایجاب می کند تغییرات اساسی در ساختار مکانیابی مراکز پزشکان در سطح مناطق شهر صورت بگیرد تا اینکه تمامی شهروندان دسترسی مطلوب و مناسبی به پزشکان داشته باشند.
جدول شماره (۴-۶): رتبه بندی مناطق در عامل درمانی