-۰٫۰۶۷
-۰٫۵۶۱
۰٫۵۷۶
فضای کلی زندگی
۰٫۴۷۴
۰٫۳۶۷
۰٫۱۱۳
۱٫۲۹۱
۰٫۱۹۹
یکپارچگی و انسجام اجتماعی
-۱٫۸۴۷
۰٫۵۵۷
-۰٫۳۸۳
-۳٫۳۱۷
۰٫۰۰۱
توسعه قابلیت های انسانی
۰٫۰۱۶
۰٫۶۷۹
۰٫۰۰۲
۰٫۰۲۴
۰٫۹۸۱
بر اساس نتایج بدست آمده از طریق همبستگی چندگانه، مؤلفه های فضای کلی زندگی و توسعه قابلیت های انسانی هر کدام به ترتیب قادرند تا ۰٫۳۶۷ و ۰٫۴۶۰ استرس شغلی کتابداران کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی شهر تهران را پیش بینی کنند. همچنین، در کتابخانه های وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مؤلفهی یکپارچگی و انسجام اجتماعی می تواند نزدیک به ۰٫۳۸۳ استرس شغلی این کتابداران را پیش بینی کند. معادله پیش بینی استرس شغلی در زیر آمده است.
استرس شغلی کتابداران کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور= ۱۰۸٫۰۶۴ + ۰٫۳۶۷ (فضای کلی زندگی) + ۰٫۴۶۰ (توسعه قابلیت های انسانی)
این در حالی است که در سازمان دیگر، تنها مؤلفهی یکپارچگی و انسجام اجتماعی قادر به پیش بینی تقریباً ۳۸ درصد استرس شغلی کتابداران کتابخانه های عمومی وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است. و مؤلفه های دیگر نقشی در این پیش بینی ندارند. بنابراین، معادله پیش بینی استرس شغلی این کتابداران از طریق مؤلفه های کیفیت زندگی کاری به شکل زیر است:
استرس شغلی کتابداران کتابخانه های عمومی وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران = ۷۴٫۲۲۰ + ۰٫۳۸۳ (یکپارچگی و انسجام اجتماعی)
۴-۴-۲٫ بررسی سؤالات پژوهش
سؤالات کلی پژوهش در رابطه با معناداری تفاوت میان ضرایب همبستگی پیرسون میان مؤلفه های کیفیت زندگی کاری با رضایت و استرس شغلی کتابداران در دو سازمان مورد مطالعه است. همانطور که مشاهده شد، میان ضرایب همبستگی پیرسون بدست آمده در رابطه با فرضیه های تحقیق در دو سازمان مورد بررسی تفاوتهایی دیده می شود. اما برای آگاهی از اینکه این تفاوتها از لحاظ آماری معنادار هستند یا نه، اطلاعاتی داده نشد. در این بخش سعی می شود به این مورد از طریق پاسخگویی به ۱۶ سؤال فرعی مطرح پرداخته شود.
جهت مقایسه ضرایب همبستگی، به دلیل محدودیتهایی که این ضرایب دارند، نمی توان از آزمونهای رایج برای مقایسه دو گروه (از قبیل آزمون تی تست) استفاده کرد. اما فیشر کشف کرده است که با بهره گرفتن از یک معادله ریاضی و تبدیل r به یک متغیر Zr میتوان توزیع نمونهبرداری r را به یک توزیع تقریباً نرمال تبدیل کرد. این عمل تبدیل r به Zr را تبدیل Zr فیشر مینامند، که از طریق آن اجرای آزمونهای آماری مربوط به همبستگی امکان پذیر می شود. این انتقال با بهره گرفتن از یک فرمول آماری انجام می شود، که ظاهراً فرمول نسبتاً پیچیدهای است. اما، برای سهولت انجام این انتقال جدولی تدارک دیده شده است که در اکثر کتابهای آماری وجود دارد (هومن، ۱۳۷۰، ۲۸۵-۲۸۸).
پس از انتقال ضرایب همبستگیهای مورد بررسی به Zr، اعداد بدست آمده را در فرمول زیر قرار داده و بر پایه آن میتوان معنادار بودن نتیجه مشاهدهشده را از طریق مقایسه آن با مقادیر بحرانی توزیع نرمال استاندارد آزمود.
در این فرمول Zr نشاندهنده ضریب همبستگی، n معرف حجم گروه نمونه، و Zob بیانگر نمره زد مشاهده شده است. پس از انجام اعمال ریاضی فوق، با مقادیر پیشفرض مقایسه می شود؛ بدین معنی که برای آزمون دوسویه و فرضیه های بدون جهت با توجه به عبارات زیر نتیجه گیری میکنیم:
اگر ۰۱/=۰ ∝ باشد آنگاه قاعده رد شامل دو منطقه ۵۸/۲ <Z و ۵۸/۲- >Z خواهد بود؛
اگر ۰۵/=۰ ∝ باشد آنگاه قاعده رد شامل دو منطقه ۹۶/۱ <Z و ۹۶/۱- >Z خواهد بود.
۴-۴-۲-۱٫ بررسی سؤال کلی اول
برای پاسخ دادن به سؤالات پژوهش، باید نمرات مورد نظر را از طریق فرمول مذکور بدست آورد. اطلاعات مورد نیاز برای بررسی سؤال کلی اول تحقیق را امکان پذیر میسازد.
جدول ۴- ۱۵٫ مقایسه ضرایب همبستگی مؤلفههای کیفیت زندگی کاری با رضایت شغلی کتابداران در دو سازمان مورد مطالعه
مؤلفه های کیفیت زندگی کاری
سازمان
rp