همان طور که مشهود است در جایابی بهینه با هدف تخمین حالت سیستم، حداقل تعداد بدستآمده واحدهای اندازهگیری فازوری ۲۳ است اما نحوه چینش این دستگاهها به صورت چند ترکیب مختلف بدست آمده است. هر یک از این ۴ ترکیب، تمامی شینهای شبکه را رویتپذیر خواهد کرد. با توجه به تئوری الگوریتم ارائهشده، برای یک شبکه با چینش منظم شینها میتوان تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری را تا تعداد شینها کاهش داد. البته با توجه به چینش نه چندان مناسب شبکه ۳۹ شینه IEEE این مقدار از ۲۶ بالاتر خواهد بود (برای شبکه ۳۹ شینه تقریباً ۲۹ واحد اندازهگیری فازوری نیاز است)؛ اما با بهکارگیری الگوریتم جایابی بهینه و همپوشانی بستههای ۳تایی میتوان این تعداد را کاهش داد و برای این شبکه تست تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری را به ۲۳ رساند.
در روش ارائهشده در این تحقیق برای تخمین حالت سیستم نیازی به معلوم بودن پارامترهای سیستم نیست. در روشهای پیشین ارائهشده در[۲۵] و[۲۶] برای تخمین حالت سیستم، الگوریتم به پارامترهای سیستم نیازمند است که این مطلب در جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری تأثیر خواهد داشت. در این روش که به پارامترهای سیستم وابسته است جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری بوسیله برنامه ریزی خطی به سادگی امکان پذیر خواهد بود. برای مقایسه بهتر، جایابی بهینه بر روی شبکه تست ۳۹ شینه IEEE انجام می شود. نتیجه جایابی در جدول ۴‑۳ آورده شده است.
جدول ۴‑۳: نتیجه جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری برای تخمین حالت
شماره شینها
۲، ۴، ۶، ۸، ۱۰، ۱۲،۱۴، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰، ۲۲، ۲۳، ۲۵، ۲۶، ۲۹، ۳۹
همان طور که در جدول ۴‑۳ آورده شده است بوسیله این روش با ۱۸ واحد اندازهگیری فازوری و داشتن پارامترهای سیستم میتوان حالت سیستم را تخمین زد. درحالیکه در روش ارائهشده در این تحقیق با ۲۳ واحد اندازهگیری فازوری و بدون نیاز به پارامترهای سیستم میتوان حالت سیستم را تخمین زد. در حقیقت در این روش تخمین حالت با اضافه کردن تعداد واحدهای اندازهگیری فازوری به میزان تقریبی ۲۵% نیاز به پارامترهای شبکه از بین میرود.
باید دقت داشت که جایابی بهینه با هدف تخمین حالت سیستم تمامی شینهای شبکه را رویتپذیر می کند اما تمامی خطوط لزوماً رویتپذیر نخواهند بود. به عنوان مثال با چینش واحدهای اندازهگیری فازوری مطابق با ترکیب ۱ جدول ۴‑۳، که در شکل ۴-۲ مشاهده می شود، برخی خطوط همانند خطوط ۲۵-۲۶، ۲۶-۲۹، ۱۶-۱۹ و ۲۲-۲۳ که با علامت قرمز رنگ مشخصشدهاند رویتپذیر نیستند. همان طور که توضیح داده شد باکمی تغییر در الگوریتم جایابی میتوان تمامی ولتاژ شینها و پارامترهای خطوط را به طور همزمان تخمین زد. در ادامه به نتایج این جایابی پرداخته خواهد شد.
PMU
خطوط تخمینزده نشده
شکل ۴‑۲: چینش بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری با هدف تخمین حالت سیستم بر روی شبکه ۳۹ شینه IEEE
نتایج جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری به منظور تخمین حالت و پارامترهای سیستم به طور همزمان
همان طور که در قسمت های قبل توضیح داده شد میتوان جایابی بهینه را به منظور تخمین حالت و پارامترهای سیستم به طور همزمان انجام داد. هر یک از خطوط سیستم هنگامی رویتپذیر هستند که در یکی از بستههای ۳تایی تخمین قرار بگیرد. برای اجرای الگوریتم جایابی بهینه واحدهای اندازهگیری فازوری با هدف تخمین حالت و پارامترهای سیستم ابتدا باید تمامی بستههای ۳تایی که هر خط را رویتپذیر می کند شناسایی کرد. به عنوان مثال بستههای ۳تایی که خطوط ۱۰-۱۱ و ۱-۲ را رویتپذیر می کند در جدول ۴‑۴ آورده شده اند.
جدول ۴‑۴: بستههای سهتایی تخمینی خطوط ۱۰-۱۱ و ۱-۲
بستههای تخمینی خط ۱۰-۱۱
بستههای تخمینی خط ۱-۲
۱۰ ۱۱ ۶
۱ ۲ ۳۰