————————————————————————
۵۸.عنوان شغلی: کوزه گر
معنی لغوی: سازنده یا فروشنده ی کوزه ؛ مدلول . به همین قیلس : کوزه ساز؛ کوزه فروش (صدری افشار،۱۳۹۴: ۱۳۹)
مثال: کسانی که ظرف گلی درست میکردند (راز مثل های ما،میرکیانی،۷۲)
کد isic: 8132
طبقه شغلی: صنعتگران
بسط و شرح: هنرمندی که با خاک رس ، کوزه و تنگ و تغار و گلدان و چیزهای دیگر می سازد .و در معرض فروش قرار می دهد ، کوزه گر نامیده می شود . ابزار کار کوزه گر چرخ کوزه گری است .( بقیعی، ۱۳۸۴: ۲۱۸) او برای انجام این کارساعتها پا می زندو و دستهایی که آغشته به گل است را دور ظرف یا کوزه ی گلی برای شکل دادن به آن نگه می دارد.
مطلوبیت: نشستن های ممتد و کار کردن فردی که سکوت در محیط حاکم است، موجب وارد شدن آسیب های فیزیکی و روانی و روحی به کوزه گر می شود. خلاقیت و یگانگی با کار از نقاط قوت این شغل است. معمولا افراد درون گرایی هستند.
————————————————————————
۵۹.عنوان شغلی: کیمیاگر
معنی لغوی: کسی که می کوشید با دست یابی به برخی ترکیب های شیمیایی ماهیت فلزات را تغییر دهد(مثلا مس را به طلا تبدیل کند ) (صدری افشار، ۱۳۹۴: ۱۴۰)
مثال: ؟
کد isic: 7
طبقه شغلی: صنعتگران
بسط و شرح: مادهای فرضی که به گمان قدما فلزاتی مانند مس و قلع را به طلا و نقره تبدیل میکند ، اکسیر؛ (به مجاز) هر چیز نایاب و دست نیافتنی ؛ (در قدیم) (به مجاز) افسون ، مکر و حیله ؛ (در تصوف) (به مجاز) انسان کامل مکمل که میتواند سالکان را تربیت کند و به مقامات عرفانی برساند .
مطلوبیت:
————————————————————————
۶۰.عنوان شغلی: گازرها
معنی لغوی: کسی که رخت ولباس مشتریان را برای شست وشو از خانه ها گردآوری می کرد و پس از شستن و خشک کردن باز می آورد؛جامه شوی ؛دوبی ؛ رخت شوی ؛ قصار (صدری افشار، ۱۳۹۴: ۱۴۱)
مثال: گازرها کارشان رخت شویی بود (راز مثل های ما، میرکیانی،۲۲۶)
کد isic: 9133
طبقه شغلی: کارکنان مشاغل ساده
بسط و شرح: گازرها لباس ها را تا زمانی که مزدشان را نمی گرفتند، پیش خود نگه می داشتند و خیالشان راحت بود همیشه گرو دارند.از چند نفر در این کار استفاده می شود. داشتن ماشین لباس شویی در داخل یک مغازه از ملزومات آن است. در قدیم در راسته بازار کار می کردند و دارای پیوستگی شغلی بودند. از حالت قدیمی بسیار پیشرفت کرده است. داشتن فضای مناسب برای خشک کردن لباسها نیز از نیازهای این شغل است. ( میرکیانی، ۱۳۹۱: ۲۲۶)
مطلوبیت: مردم به آنان نیاز دارند .درآمد کمی دارند و به علت سر پا ایستادن های مدام و اتوکشی و بخار ناشی از رطوبت لباس ها و محیط کار، آسیب پذیرند. اسم این شغل همیشه قرین بهداشت و نظافت و تمیزی است.
————————————————————————
۶۱.عنوان شغلی: گورکن
معنی لغوی: که در گورستان برای دفن مردگان گور حفر می کند؛ گورکن(صدری افشار،۱۳۹۴: ۱۴۴)
مثال: پس من بیچاره چی؟ …… گورکن با اکراه قبر من را می کند (چلچراغی در تاریکی، سیف،۳۶۲)
کد isic: 5143
طبقه شغلی: کارکنان ارائه خدمات و کارکنان فروش
بسط و شرح: قبر یا گور دخمه ایست که بهمنظور دفن جنازه حفر وساخته می شود، و کسی که پیشه اش کندن و ساختن آنست ، گورکن و یا قبرکن نامیده می شود. هرچند از مشاغل بسیار ضروری جامعه است اما جزء کارهای منفور است چون درآمد و گذران زندگی اش با مرگ دیگران گره خورده است.
مطلوبیت: این پیشه را به قابیل می رسانند که با کندن گور و دفن مرده هم زشتی های ناشی از کشتن کسی را پوشاند و هم از پخش شدن جسم یک انسان در طبیعت جلوگیری کرد. درآمد خیلی کمی دارد. مردم از دیدن و شنیدن نامش اکراه دارند.
————————————————————————
۶۲.عنوان شغلی: گیرمال
معنی لغوی: شکسته بند
مثال: …عمو فرخ را می برد پیش ” حاجی صادقی” که از ارباب هاست و ” گیرمال” است (شما که غریبه نیستید، مرادی کرمانی،۲۸۰)
کد isic: 3240
طبقه شغلی: تکنسین ها و کمک متخصصان
بسط و شرح: گیرمال: کسی که دست و پای در رفته وشکسته را جا می اندازد.