هماهنگی حفاظتی
. جدول ۴-۱۰ زمان عملکرد رلهها در استراتژی ۱ در صورت رخ دادن خطا در وسط خطوط شبکه را نمایش میدهد. در این حالت CTI بین تمام رلههای اولیه و پشتیبانهای آنها برابر ۰.۲ ثانیه است.
در استراتژی دوم، در صورت نصب یک منبع تولید پراکنده جدید در باس شماره ۲۱ در شبکه میکروگرید سطح جریان اتصال کوتاه در شبکه تغییر میکند و هماهنگی حفاظتی در برخی نقاط شبکه به هم میخورد. جدول ۴-۱۱ نتایج مربوط به این تغییر را نشان میدهد. در صورت رخ دادن خطا در وسط خطهای شماره ۱، ۱۲، ۱۴ و ۱۹ به ترتیب CTI بین رلههای اولیه و پشتیان شماره ۱ و۲۹، رله شماره ۳۱ و ۴۲، رله شماره ۱۴ و ۴۲، رله شماره ۱۹ و ۴۱ بر هم میخورد. درنتیجه هماهنگی حفاظتی سیستم به دلیل نصب منبع تولید پراکنده از حالت هماهنگ خارج میشود.
در استراتژی سوم دو محدود کننده جریان خطا دو جهته در خطوط شماره ۲۸ و شماره ۲۹،که شبکه بالادست را به شبکه پاییندست وصل میکند، نصب میکنیم. به منظور برگرداندن سیستم حفاظتی به حالت هماهنگ از الگوریتم استاد و دانشجو استفاده میشود اما دراین حالت محدودکننده جریان خطا دو جهته، CTI بین رلههای اولیه و پشتیبان را در حالتی که خطا در شبکه بالادست رخ دهد حفظ میکند. اما در صورتی که خطا در شبکه پاییندست رخ دهد، CTI بین رلههای اولیه و پشتیبان در برخی نقاط در محدود مجاز قرار نمیگیرند در نتیجه سیستم حفاظت به طور هماهنگ عمل نمیکند. جدول ۴-۱۲ نتایج مربوط به این حالت را به ازای قرار دادن دو محدودکننده جریان خطا دوجهته به مقدار امپدانس ۸.۱۱j + 0.5 و ۲j+2.37 در خطوط شماره ۲۸ و ۲۹ نشان میدهد. همانطور که از نتایج درون جدول مشاهده میشود در صورت رخ دادن خطا در شبکه بالا دست (خطوط شماره ۱ الی ۱۹) CTI بین رلهها در محدود مجاز قرار دارد اما در صورت رخ دادن خطا در خطوط شماره ۲۰ ، ۲۱ ، ۲۸ و ۲۹ در میکروگرید CTI مربوط به رلههای اولیه و پشتیبان آنها از محدود مجاز بین ۰.۲ تا ۱.۲ خارج میشود.
همانطور که در سناریو قبل دیده شد در صورت قرار دادن دو محدود کننده جریان خطا دوجهته در حالت رخ دادن خطا در پایین دست سهم جریان خطا توسط محدودکننده جریان خطا محدود میشود در نتیجه دو محدود کننده جریان خطا تک جهته به منظور حداکثر کردن سهم جریان خطا، در دو خط وصل کننده دو شبکه بالادست و پاییندست نصب میشود تا سیستم حفاظتی را به حالت هماهنگ بازگردانده شود. بدین منظور از الگوریتم استاد و دانشجو به منظور بدست آوردن مقدارمناسب امپدانس در جهت حفظ هماهنگی و بهبود کیفیت ولتاژ میکروگرید در باسهای حساس استفاده میشود. مقدار امپدانس محدودکنندههای جریان خطا تک جهته توسط الگوریتم در خط شماره ۲۸ و ۲۹ به ترتیب برابر ۸.۱۱j + 0.5 و ۲j+2.37 است جدول ۴-۱۳ نتایج مربوط به این حالت و. شکل ۴-۳ مقادیر تابع هزینه بدست آمده برای حفظ هماهنگی حفاظتی و بهبود کیفیت ولتاژ باسهای حساس به ازای کوچکترین مقادیر امپدانس نشان داده شده است. شکل شماره ۴-۴ مجموع امپدانس محدودکننده جریان خطا تک جهته که از الگوریتم استاد و دانشجو در هر تکرار بدست آمده را نشان میدهد. با توجه نتایج بدست آمده، در صورت نصب دو محدود کننده جریان خطا تک جهته در خطوط وصل کننده شبکه بالادست و پاییندست، در صورت رخ دادن خطا در بالادست و پاییندست هماهنگی حفاظتی در حالت هماهنگ عمل میکند و کیفیت توان بهبود
دانلود پژوهش های پیشین در رابطه با جایابی بهینه محدود کنندههای جریان خطا در میکروگریدها به ...