Total
۲۲۰
۱۰۰٫۰
۱۰۰٫۰
۴-۲ تجزیه و تحلیل یافته ها و آمار استنباطی
۴-۲-۱ آزمون مقایسه میانگین دو جامعه
اگر فرضیه مطرح شده به مقایسه میانگین دو جامعه بپردازد برای بررسی صحت و سقم آن باید از آزمون مقایسه میانگین دو جامعه استفاده کرد. برای استفاده از این آزمون وجود یک متغیر کمی و یک متغیر طبقهای الزامی است. متغیر کمی همان متغیر وابسته و متغیر مورد مقایسه در دو جامعه است، ولی متغیر طبقهای همان متغیر مستقل است و متغیری است که جامعهها را از یکدیگر متمایز میکند. این آزمون به بررسی فرضیه زیر میپردازد:
برای آزمون تساوی میانگین دو جامعه لازم است ابتدا بررسی شود آیا واریانس دو جامعه برابرند یا خیر. به عبارت دیگر آزمون تساوی واریانسها مقدم بر آزمون تساوی میانگینها است. جهت آزمون تساوی واریانسها از آزمون لون[۴۶] استفاده میشود. چنانچه sig مربوط به آزمون لون کوچکتر از ۰۵/۰ باشد، فرض برابری واریانسها رد میشود و در غیر اینصورت فرض برابری واریانسها تایید میگردد.
- سطح معنا داری (sig)در سطح اطمینان (۹۵٪) که اگر این مقدار کمتر از ۰۵/۰باشد فرضیه پذیرفته می شود .
۲ - دار آماره tکه با مقدار آن در جدول T استیودنت در سطح اطمینان مورد نظر (۹۵٪) مقایسه می شود
۴-۲-۱-۱ تجزیه و تحلیل میانگین متغیر ها براساس جنسیت
برای پی بردن به وجود و یا عدم وجود تفاوتهای جنسیتی در متغیرهای تحقیق ، از آزمون (t) استفاده شده است. جدول ۴-۶ بیانگر نتایج آزمون برابری میانگینها در بین زنان و مردان میباشد. از آنجا که آزمون تساوی واریانسها مقدم بر آزمون تساوی میانگینها میباشد، برای آزمون برابری واریانسهای دو جامعه، از نتایج آزمون لون (Levene) استفاده میشود. با توجه به اینکه مقدار sig برای این آزمون در مورد همه متغیرها بزرگتر از ۰۵/۰ میباشد، در نتیجه فرض برابری واریانسها تأیید میگردد و از جهت خلاصهتر شدن جدول، از آورده ارقام مربوط به فرض عدم برابری واریانسها در آن خودداری میشود. لذا با فرض برابری واریانسها، اختلاف میانگین دو گروه را به تفکیک متغیرها مورد بررسی قرار میدهیم. نتایج نشان میدهد که در مقایسه با مردان، زنان به طور معناداری (۴۹/۰ sig=) امتیاز بالاتری را به آگاهی مدیران از نظارت و کنترل دادهاند و این تفاوت قابلیت تعمیم به کل جامعه آماری را دارد. ولی ضرایب بدست آمده برای سایر متغیرها نشان می دهد که تفاوت های موجود معنادار نمی باشند (۰۵/۰sig≥) و قابلیت تعمیم به کل جامعه را ندارند.
۴-۱۲ نتایج آزمون لون
آزمون لون
جدول ۴-۶ نتایج آزمون برابری میانگین متغیرها در بین دختران و پسران |
T تست برای تساوی میانگینها
F
Sig.
t
درجه آزادی
Sig. (2-tailed)
اختلاف میانگین
میانگین
فاصله اطمینان ۹۵% برای اختلاف میانگین
زن
مرد
حد پایین